Γνωστοί – άγνωστοι βανδάλισαν τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο!

on .

ELAFAKIA BAPSIMO

• Είδαν κι… έπαθαν οι Γιαννιώτες να δουν ένα στολισμό στο κέντρο της πόλης που να ταιριάζει στο χαρούμενο και ξέγνοιαστο πνεύμα των γιορτών που έρχονται και βρέθηκαν κάποιοι να βανδαλίσουν τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο!
Στο πλαίσιο πορείας που έγινε προχθές βράδυ στο κέντρο των Ιωαννίνων με αφορμή τη δέκατη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, γνωστοί – άγνωστοι εκτονώθηκαν «διακοσμώντας» με συνθήματα τα λευκά ξύλινα ελαφάκια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στην Πλατεία, στο παρκάκι απέναντι από το «Διεθνές» αλλά και πιο κάτω, μπροστά από το Ρολόι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ελάφια δεν είχαν συμπληρώσει ούτε ένα εικοσιτετράωρο στη θέση τους πριν γίνουν… καμβάς για εκτόνωση των δραστών, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Δήμου, συνεργεία του οποίου αποκατέστησαν άμεσα τις ζημιές, αλλά και τη δυσαρέσκεια μικρών και μεγάλων πολιτών.

Ανακοίνωση Δήμου
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών καταδικάζει τον βανδαλισμό του Χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης, τονίζοντας ότι το να γράφεις συνθήματα καταστρέφοντας δημόσια περιουσία δε μπορεί να γίνει αποδεκτό. Πιο αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι γνωστοί - άγνωστοι αποφάσισαν να εκτονωθούν βανδαλίζοντας. Αυτή τη φορά τους έφταιξε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης, τα ξύλινα ελαφάκια και τα δέντρα τα οποία έπεσαν θύματά τους, καθώς επιλέχτηκαν για να γραφτούν διάφορα συνθήματα.
Η ελευθερία της έκφρασης είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και η σημερινή Δημοτική Αρχή υπερασπίζεται αυτό το δικαίωμα σθεναρά. Η έκφραση όμως μέσω της καταστροφής δεν είναι και δεν θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή από κανέναν. Ο Δήμος Ιωαννιτών σε πείσμα των οπαδών της καταστροφής θα συνεχίσει στο δρόμο της δημιουργίας επιμένοντας να καταδικάζει τέτοια φαινόμενα με τον πολιτικό του λόγο».