Ξεκινάει το Κτηματολόγιο και στο Νομό Ιωαννίνων

on .

KTHMATOLOGIO AFISA

Η ώρα του Κτηματολογίου έφτασε και για το Νομό Ιωαννίνων. Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας, η οποία θα διαρκέσει για τρεις μήνες (έως 11 Μαρτίου 2019).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των πολιτών είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
Όπως ενημερώνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η κοινο­πραξία «ΣΧΕ­ΔΙΑ­ΣΜΟΣ Α.Ε. – ΨΑΡ­ΡΑΣ Ι.» ανάδοχος της Μελέτης Κτηματογράφησης για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή των Ιωαννίνων, τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα βήματα
Οι πολίτες:
- Συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
Τίτλους κτήσης (συμβολαιογραφικές πράξεις, δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά μεταγραφής, έγγραφα χρησικτησίας, πιστοποιητικά κληρονομιάς), αστυνομική ταυτότητα, έγγραφο αποδεικτικό ΑΦΜ, όλα σε μορφή απλού φωτοαντίγραφου.
- Εντοπίζουν το ακίνητό τους (τοπογραφικό διάγραμμα ή δωρεάν υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιων της ΕΛΛ. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ή gps χειρός ή υπόδειξη στο Γραφείο Κτηματογράφησης)
- Στη συνέχεια υποβάλλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας έγκαιρα στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης ή ηλεκτρονικά.
• Ωράριο λειτουργίας Γραφείων Κτηματογράφησης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:00 έως 16:00 και κάθε Τετάρτη από 8:00 έως 20:00. Στα Γιάννενα το γραφείο βρίσκεται στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 62, Μονάδα Γ1, 1ος όροφος, τηλ.: 26510-26082&20116.