Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από χθες η πόλη των Ιωαννίνων

on .

XRISTOYGENNA PLATEIA 5 12 18

• Την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σηματοδότησε η γιορτή που στήθηκε χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, η οποία έχει μετατραπεί σε «πλατεία χαράς».
Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παραμυθένια, εορταστική ατμόσφαιρα, με ευχάριστες, ζεστές μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και τη συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη.
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έδωσε το συμβολικό έναυσμα μιας γιορτής που θα κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών ευχόμενος «αυτές τις γιορτινές ημέρες να μην είναι κανείς μόνος», όπως είπε.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος από το Δήμο έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, με σκοπό «τα Γιάννενα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου να είναι η πιο όμορφα στολισμένη πόλη της Ελλάδας. Μια πόλη ανοιχτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

STOLISMOS

Ο Δήμαρχος μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων η οποία γίνεται όλο το χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές κι όπως τόνισε, «φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας, σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή με συνεργασίες επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο το Δήμο, έχοντας στο επίκεντρο την κεντρική πλατεία» ενώ στάθηκε και στην αυξημένη τουριστική κίνηση.
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κ. Γκόγκος, έκανε λόγο για μια γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια των προσδοκιών του κόσμου, ενώ τέλος η υπεύθυνη για τον στολισμό της πλατείας και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, στάθηκε στο αισθητικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε μικρούς, μεγάλους, Γιαννιώτες και επισκέπτες της πόλης μας οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών στην εναρκτήρια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών.