Πιο κοντά ακαδημαϊκά έρχονται τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιλινόις

on .

PANEPISTHMIO CHICAGO 28 6 18

• Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη τιμητική επίσκεψη της επταμελούς Αντιπροσωπείας από το Πανεπιστήμιο Illinois του Chicago (UIC) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια, καθώς και μιας στενότερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα Τμήματα Ιατρικής των δύο Πανεπιστημίων.
Ανάμεσα στα μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Illinois, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης και ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Μίμης Κοέν, οι οποίοι είναι Επίτιμοι Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γεγονός που συμβάλλει θετικά στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα.
Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με Διευθυντές Τομέων, Κλινικών & Εργαστηρίων και με ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Ιατρικής, επισκέψεις σε Κλινικές και Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου καθώς και περιήγηση σε δομές της Πανεπιστημιούπολης (Κέντρο Πολιτισμού της Μονής Περιστεράς – Δουρούτης, Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού, Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής κ.λπ.).
Με σχεδιασμό, μελέτη, πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον, η συνεργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα επιτυχές εγχείρημα, αλλά και ένα υπόδειγμα για ανάλογες μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. Γεώργιος Καψάλης, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στα μέλη της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Illinois, καθώς και σε όλα τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που παρευρέθηκαν στην τελετή υποδοχής και συμμετείχαν ενεργά στην όλη διαδικασία συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα.