Περιήγηση στο Ν. Ιωαννίνων για γνωστό ισραηλινό δημοσιογράφο

on .

ISRAHLINOS DHMOSIOGRAFOS PERIHGHSH 12 6 18

• Στο Νομό Ιωαννίνων βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες  ο γνωστός Ισραηλινός δημοσιογράφος και blogger πάνω σε θέματα τουρισμού και αεροπλοΐας κ.Jacob Maor, προκειμένου να επικοινωνήσει μέσω των άρθρων του τη νέα αεροπορική γραμμή της TUS Airlines που συνδέει την Λάρνακα με τα Γιάννενα.
Ο κ. Maor βρέθηκε στην περιοχή μας μετά από πρόσκληση και συνεργασία που υπήρξε μεταξύ του διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ κ.Καλπίδη και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.
Η δεύτερη σε συνεργασία με τα μέλη της, τον υπεύθυνο Τουρισμού των  Β. Τζουμέρκων Βαγγέλη Γιωτόπουλο και τους επαγγελματίες ξεναγούς, διαμόρφωσε το πρόγραμμά του κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορέσει να επισκεφτεί και να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερες τοποθεσίες τουριστικού και ταυτόχρονα ιστορικού ενδιαφέροντος, με απώτερο στόχο μέσα από αυτήν τη δημοσιογραφική  περιήγηση - αποτύπωση να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων τουριστών στην περιοχή μας..
Ο δημοσιογράφος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ισραηλίτικη κοινότητα της πόλης των Ιωαννίνων, τη Συναγωγή, το Εβραϊκό Νεκροταφείο και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματέα αυτής Αλέγρα Μάτσα, γνώρισε από κοντά τα μέρη αυτά και ενημερώθηκε για την ιστορία και την  παρουσία του Εβραϊκού στοιχείου στην περιοχή. Επίσης επισκέφτηκε τα Ζαγοροχώρια, την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ