Μάχη με τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών εντός κι εκτός Ηπείρου

on .

NARKOTIKA PREBEZA

 • Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι Διωκτικές Αρχές της Ηπείρου την μάχη κατά των κυκλωμάτων ναρκωτικών, με εντυπωσιακά μάλιστα αποτελέσματα.
Χαρακτηριστικό της αποτελεσματικότητάς τους ο εντοπισμός μέσα σε λίγες μέρες 12 κιλών ηρωίνης (!) στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, συλλαμβάνοντας και τους μεταφορείς της.
Αλλά και στα… ενδότερα της Ηπείρου η αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, ενώ συχνά οι επιτυχίες τους ξεπερνούν τα στενά όρια της περιφέρειας.
Τα είχαν κρύψει σε θάμνους!
Δεν… ευδοκίμησε η ελληνοαλβανική συμμαχία που είχε σκοπό να διακινήσει μεγάλη ποσότητα χασίς εντός της ελληνικής επικράτειας. Προχθές αργά το απόγευμα συνελήφθησαν στην Κώτσικα Θεσπρωτίας τρία άτομα, ένας 33χρονος Αλβανός και δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), 54 και 45 ετών, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εισαγωγή στη χώρα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 33χρονο να έχει αποκρύψει σε θαμνώδη περιοχή στην Κώτσικα Θεσπρωτίας ποσότητα κάνναβης, την οποία επρόκειτο να παραλάβουν και να διακινήσουν με αυτοκίνητο οι δύο ημεδαποί δράστες. Σε έρευνα που έγινε στην περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένοι τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν 12 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 66 κιλών και 380 γραμμαρίων.
Και στο Μενίδι Αττικής!
Η… χάρη όμως των αστυνομικών της Ηπείρου έφτασε μέχρι το Μενίδι Αττικής, όπου στο πλαίσιο επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνελήφθη ένας 29χρονος Αλβανός και η 28χρονη σύζυγός του, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, επετεύχθη η ταυτοποίηση των στοιχείων των προαναφερόμενων Αλβανών, πιστοποιήθηκε η δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών και εντοπίσθηκε η οικία τους, εντός της οποίας απέκρυπταν τις ποσότητες των ναρκωτικών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους στο Μενίδι Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν κρυμμένες και κατασχέθηκαν έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12 κιλών και 225 γραμμαρίων, τις οποίες προόριζαν για εμπορία.
Άλλες δυο συλλήψεις
Δύο άτομα συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Στην πρώτη, συνελήφθη στη Φιλοθέη Άρτας ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε  μία συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, βάρους 13,02 γραμμαρίων, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
• Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στην Καλαμιά Άρτας, ένας 33χρονος Πακιστανός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, βάρους 10,36 γραμμαρίων.