ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

on .

Αγραναπαύεται!..

Φαίνεται ότι ο σ. Αποστόλου, Υπουργός Γεωργίας κ.λπ. αγραναπαύεται, αλλιώς δεν εξηγείται, ότι μακρινές χώρες έχουν επιδράμει στους γείτονές μας προωθώντας τα γεωργικά τους προϊόντα! Αυτό διαπιστώνει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης διαφημιστικού φυλλαδίου μεγάλης αλυσίδας πολυκαταστημάτων, τόσο στα Σκόπια όσο και στη Βουλγαρία, το οποίο μας προσκόμισε συμπολίτης μας φοιτητής που σπουδάζει σε γειτονική χώρα και προμηθεύεται διάφορα καταναλωτικά αγαθά από τα πολυκαταστήματα αυτά. Ιδού για ποια προϊόντα πρόκειται: Πατάτες Αιγύπτου (τι γίνεται με τις πατάτες Νευροκοπίου που σαπίζουν;), πορτοκάλια Αιγύπτου (τι γίνεται με τα πορτοκάλια Άρτας;), καρότα Ιταλίας (τα καρότα Σαλαμίνας σαπίζουν σ. Αποστόλου), ντομάτες και σαλάτες Ισπανίας (οι ντομάτες Πρεβέζης μένουν αδιάθετες, σ. Αποστόλου) και άλλα κηπευτικά και αγροτικά προϊόντα, όπως σκόρδα Ισπανίας (τι έγιναν τα σκόρδα Στρύμης, Διώνης, Σάλπης και Σαππών Ροδόπης;). Ποιός θα προωθήσει τα δικά μας προϊόντα του πρωτογενούς τομέα σύντροφοι;

Φθηνά καύσιμα...

Ο αυτός φοιτητής μας πληροφορεί επίσης, ότι κατά την έλευσή του είδε στα σύνορα ουρές από Ι.Χ. διαφόρων κρατών να προμηθεύονται καύσιμα, γιατί η super βενζίνη Βουλγαρίας είναι κατά 50 λεπτά του ευρώ φθηνότερη από ό,τι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Και δεν προμηθεύονται μόνον οι ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα μας, αλλά και πολλοί κάτοικοι, ακόμη και από τις Σέρρες, μεταβαίνουν στη Βουλγαρία κάνουν μία βόλτα και φουλάρουν το ρεζερβουάρ τους με 60 ή 70 λίτρα, οπότε έχουν 70 επί 0,50 ίσον 35 ευρώ κέρδος, θα καταναλώσουν περί τα 10 ευρώ, θα έχουν και 25 ευρώ κέρδος. Αντί να είναι μειωμένη η τιμή των καυσίμων στη χώρα μας, οπότε θα δινόταν η ευκαιρία σε 100.000 Ι.Χ. που σε καθημερινή βάση εισέρχονται ως επισκέπτες, έχουμε πολύ ακριβότερες τιμές και το κέρδος το προσπορίζεται η Βουλγαρία! Μπράβο μας, να μη μας δει κακό μάτι και μας αβασκάνει! Αν τα 100.000 εισερχόμενα ΙΧ την ημέρα έβαζαν 60 λίτρα βενζίνη, τότε θα είχαμε διάθεση 6.000.000 λίτρων προς κατανάλωση με 0,50 ευρώ φόρο, το κράτος θα εισέπραττε 3.000.000 ευρώ ημερησίως ή 90.000.000 ευρώ μηνιαίως ή 180.000.000 ευρώ για τους 6 καλοκαιρινούς μήνες!.

Άκρως κυνικός...

Αυτό θα πει σοσιαλισμός και αριστερά ηθική! Μας το διευκρίνισε ο σ. Μάκης Μπαλαούρας εν αναμονή των νέων μέτρων και αντιμέτρων, όπως τα τόνισε ο σ. Αλεξάκης, ο οιηματίας. Για κάθε ευρώ που θα επιβαρυνθούν οι πολίτες από τα νέα μέτρα, θα έχουν και ένα ευρώ όφελος από τα Α.Μ. Πάνω σ’ αυτά ο σ. Μπαλαούρας μας καράφλιασε λέγοντας: Άλλοι θα βγουν κερδισμένοι και άλλοι θα χάσουν! Δεν διευκρίνισε ποιοι θα βγουν κερδισμένοι και ποιοι θα είναι οι χαμένοι. Όποιοι και αν είναι οι χαμένοι, δεν παύουν να είναι συνάνθρωποί μας. Εκείνο που δεν μας ανέλυσε ο σ. Μπαλαούρας είναι αν εκεί κατά Βουλή μεριά ανησυχούν μήπως κι αυτοί θα είναι μεταξύ των χαμένων ή πάντα βρίσκονται στη μεριά των ανεπάφων! Δηλαδή, ίσα βάρκα ίσα νερά!..
Σημ.: Ο σ. Μπαλαούρας δεν εκφράστηκε κυνικά για τους προλεταριάτους, αλλά έτυχε και τον «τσίπρειο» χριστουγεννιάτικο μποναμά και ποιούσε την νήσσαν. Όταν δε έγινε αντιληπτό το γεγονός πρόβαλλε τα δεινά που υπέστη επί 7ετίας!

Τιμούμε με το παραπάνω!

Διάβασα το σχόλιο του συνεργάτη Η.Μ., ότι «οι Γάλλοι τιμούν τους Έλληνες, εμείς τι κάνουμε;». Και εμείς τιμούμε και μάλιστα φίλους και εχθρούς, ιδιαίτερα τους δεύτερους! Απόδειξη αυτής της τάσεως που έχουμε, του ότι στο Νησί, εκεί που βρήκε οικτρό τέλος ο τύραννος της Ηπείρου και όχι μόνον, Αλή Πασάς, από τους ομοδόξούς του ασκέρηδες του Χουρσίτ, οι οποίοι ενέσκηψαν ως ακρίδες και δεν άφησαν τίποτε, εμείς συστήσαμε μουσείο με τίτλο «Μουσείο Αλή Πασά»! Θρυλείται, ότι είναι εμπλουτισμένο με αντικείμενα προσωπικά του αιμοδιψούς, αιμοβόρου τυράννου, που η βαρβαρότητά του έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη των Γιαννιωτών και όχι μόνον! Εμείς δε από δουλοπρέπεια τον τιμήσαμε και μάλιστα ο γαλάζιος βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας μιλώντας σε εκδήλωση Ποντίων είπε: -Η οδός προ του Πατριαρχείου λεγόταν οδός Ρόδων (Γκιουλ σοκάκ), τώρα ονομάζεται Αλή Πασά σοκάκ. Όχι δεν τιμήσαν τον δικό μας Αλή πασά αλλά κάποιον άλλον! Αφερίμ σ’ όλους!..