ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

on .

Ωραίες εικόνες…
✒    Τι ωραίες εικόνες ήταν αυτές χθες στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες». Παιδιά, μαθητές σχολείων της πόλης μας, έπαιξαν ποδόσφαιρο και το ευχαριστήθηκαν… Ποιος νίκησε, ποιος έχασε δεν έχει σημασία!

Γιορτή αθλητισμού!
✒    Πέρα από τους παίκτες των ομάδων που γέμισαν το Στάδιο με το κέφι, τη χαρά και την αγωνιστικότητά τους, τη μεγάλη αυτή γιορτή του σχολικού αθλητισμού συμπλήρωσαν και οι χιλιάδες μαθητές – θεατές της!

Γέμισαν οι κερκίδες!..
✒    Γέμισαν τις κερκίδες του Σταδίου από νωρίς το πρωί, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, χειροκροτώντας και επευφημώντας τις ομάδες που υποστήριζαν.

Κάποιοι απουσίαζαν…
✒    Δυστυχώς, στις ίδιες κερκίδες δε βρέθηκαν οι παράγοντες του ΠΑΣ Γιάννινα, οι παίκτες του, οι οργανωμένοι φίλαθλοι κι όλοι όσοι παρακολουθούν φανατικά τις αναμετρήσεις των «κυανόλευκων».

Θα διδάσκονταν!..
✒    Αν πήγαιναν και παρακολουθούσαν τα ματς των παιδιών θα έπαιρναν πολλά «μαθήματα». Θα διδάσκονταν από το ήθος, τον πολιτισμό, τη σύνεση, την ευγένεια, τον σεβασμό στον αντίπαλο που χαρακτήριζε παίκτες και θεατές.

Καλό θα μας έκανε…
✒    Αλίμονο, η στήλη δεν ισχυρίζεται ότι όλοι οι παράγοντες και οι φίλαθλοι του ΠΑΣ στερούνται σεβασμού, πολιτισμού κ.λ.π.. Ωστόσο, σαν τα παιδιά δεν είμαστε και καλό είναι καμιά φορά να διδασκόμαστε απ’ αυτά. Καλό θα μας κάνει…

Αξίζουν εύσημα…
✒ Όσον αφορά στο τοπικό κομμάτι των Πανελλήνιων σχολικών αγώνων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής δικαιούνται τα εύσημα για την καλή  διοργάνωση. Ωραίο πράγμα να βγαίνει ο μαθητής απ’ την τάξη και να συμμετέχει σε δραστηριότητες που προάγουν την αγωγή και την παιδεία του.

Η Μαθητιάδα…
✒    Από αυτή την άποψη, σημαντική είναι και η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου να διοργανώσει ξανά μέσα στον Μάιο τη Μαθητιάδα. Δηλαδή σχολικούς αγώνες σε διάφορα σπορ. Κι αυτή θα πάει καλά.

Ιόνια – Ολυμπία…
✒    Πάμε τώρα στην Ιόνια και την Ολυμπία Οδό που τόσο πολύ μας απασχόλησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ειδικά με τις κορδέλες που κόπηκαν με την ολοκλήρωση τμήματος του πρώτου και όλου του δεύτερου άξονα.

Σπουδαίο πράγμα!..
✒    Σπουδαίο πράγμα οι αυτοκινητόδρομοι και το συνειδητοποιεί κανείς έμπρακτα κάνοντας το ταξίδι Γιάννενα – Αθήνα τώρα που σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι δύο άξονες…

Σε τέσσερις ώρες!
✒    Με μια… λογική ταχύτητα, όχι πάνω από 130 χιλιόμετρα την ώρα όπου υπάρχει περιθώριο, φτάνει κανείς πλέον στην πρωτεύουσα σε τέσσερις ώρες και κάτι λεπτά! Καμία σύγκριση με τα εξάωρα – επτάωρα του παρελθόντος.

Τέλος τα ζικ – ζακ!
✒    Συν ότι το ταξίδι είναι πολύ πιο ασφαλές σε σχέση με το παρελθόν. Πάει η «καρμανιόλα» που την αποκαλούσαμε και εθνική οδό. Πάνε οι στροφές, τα ζικ - ζακ της Κανέτας και του Τερόβου, το στενό οδόστρωμα στην περιοχή της Άρτας και πιο κάτω, πριν το Ρίο!

Θα πληρώνουμε…
✒    Φυσικά, θα πληρώνουμε ακριβά το συγκεκριμένο ταξίδι, αφού ήδη ξεκίνησε η λειτουργία διοδίων στην Ιόνια και έπεται συνέχεια και στην Πατρών – Κορίνθου. Αξίζουν όμως τα λεφτά τους οι νέοι δρόμοι, αυτή είναι η αλήθεια…

Τους άκουσαν;
✒ Στο δρόμο βγήκαν χθες οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσοι τέλος πάντων δεν πρόσκεινται πολιτικά στην Κυβέρνηση!
Φώναξαν συνθήματα, διαδήλωσαν, σήκωσαν πανό… Τους άκουσε άραγε κανένας; Eπιτρέψτε μας να αμφιβάλλουμε!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.