Οι Κινητές Αστυν. Μονάδες διαμορφώνουν νέο μοντέλο επικοινωνίας με τους πολίτες

on .

KAM ENHMEROSH 19 10 16

• Αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κοινωνίας αποτελούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Από τις πέντε Μονάδες, στα Γιάννενα, την Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία, έχουν πραγματοποιηθεί 1.295 δρομολόγια και έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 6.000 πολίτες και 560 εκπρόσωποι διαφόρων φορέων.
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Οι αστυνομικοί των Κ.Α.Μ. επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, διεκπεραιώνουν θέματα διοικητικής φύσεως (όπως γνήσια υπογραφής, αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες, μηνύσεις κτλ.) και παρέχουν πληροφορίες γενικότερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και υποστήριξη για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους (δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών κατοχής όπλων, ζητήματα εφαρμογής της νομοθεσίας κλπ).
Επίσης, διευθετούν διαφορές μεταξύ των κατοίκων των περιοχών, δίνουν οδηγίες και συμβουλές ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, για την πρόληψη έκνομων ενεργειών σε βάρος τους (πρόληψη από κλοπές και απάτες, πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων) και παρέχουν συνδρομή – βοήθεια σε ηλικιωμένους κατοίκους.
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www. hellenicpolice.gr) ενώ οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται και για την παρουσία των Κ.Α.Μ. στην περιοχή τους, απευθυνόμενοι τηλεφωνικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.