«Λευκή Νύχτα» και στα Γιάννενα στις 29 Οκτωβρίου

on .

 

IOANNINA AGORA

• Η επιστολή που έστειλαν πάνω από 120 έμποροι της πόλης, φαίνεται πως τελικά έπεισε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων να δώσει το «πράσινο φως» για την διοργάνωση της πρώτης «λευκής νύχτας» στα Γιάννενα, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, εν μέσω τριημέρου.
Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε άλλες πόλεις που διοργανώθηκε, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικούς φορείς που εναντιώνονται στο ενδεχόμενο να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα  μέχρι τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο μοναδικός στόχος είναι να υπάρξουν οφέλη σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, ενώ πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα πραγματοποιείται μόνο μια φορά το χρόνο.
***
Υπενθυμίζεται ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» την υποχρεωτική, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τροποποίηση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δεδομένων των εργαζομένων, όσων επιχειρήσεων συμμετάσχουν. Επίσης, θα  καταθέσει αίτημα προς τις ελεγκτικές αρχές, ώστε να πραγματοποιήσουν όλους τους προβλεπόμενους από τον νόμο ελέγχους.
Πάντως, όπως τονίζουν επαγγελματίες της πόλης, η «λευκή νύχτα» ουσιαστικά είναι ένα πείραμα και στην πράξη θα φανεί εάν θα έχει θετικά αποτελέσματα στην αγορά.