Το προφίλ της Οντ

on .

ODD LOGO

• Η νορβηγική Οντ μετράει 122 χρόνια ιστορίας και οι περισσότεροι στην Ελλάδα την γνωρίζουν ως Οντ Γκρένλαντ, ονομασία που είχε από το 1994 ως το 2012. Μολονότι δεν έχει κατακτήσει κανένα πρωτάθλημα Νορβηγίας, εντούτοις μετρά 12 κύπελλα (το τελευταίο του 2000) και προκρίθηκε στο Europa League, αφού τερμάτισε στην 4η θέση στο περσινό πρωτάθλημα, έχοντας 15 νίκες, 10 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Ωστόσο έκανε αρκετό θόρυβο στην Ευρώπη, αφού μόλις στην τρίτη της ευρωπαϊκή παρουσία απέκλεισε διαδοχικά την Σέριφ Τίρασπολ από την Μολδαβία (0-0, 3-0), την Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία (2-0, 2-1), την Έλφσμποργκ από την Σουηδία (1-2, 2-0) κι έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ του Europa League, όπου την περίμενε η ξακουστή Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Ακόμα κι εκεί όμως έκανε πολύ θόρυβο, αφού στο πρώτο παιχνίδι βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο 22ο λεπτό, όμως τελικά υπέκυψε στην γερμανική ανωτερότητα με 3-4. Ακόμα και η ρεβάνς στην Βεστφαλία είχε πολύ… νταβαντούρι αφού το χορταστικό 7-2 υπέρ της Ντόρτμουντ έκανε αίσθηση στην Ευρώπη.
Η ομάδα εδρεύει στην πόλη Σκίεν μία από τις πιο παλιές πόλεις της Νορβηγίας με πληθυσμό 65.000 κατοίκους και αγωνίζεται στο γήπεδο 13.500 θέσεων «Skagerak Arena», το οποίο όμως σπάνια γεμίζει. Στο τιμόνι της βρίσκεται από το 2008 ο ισόβιος τεχνικός της Ντάγκ-Έιλεβ Φάγκερμο και στο ρόστερ της διαθέτει μερικά πολύ αξιόλογα ονόματα όπως ο 30χρονος διεθνής στόπερ Στέφεν Χάγκεν, ο επίσης διεθνής μέσος Γιόνε Σάμουελσεν, αλλά και το νέο παιδί θαύμα του νορβηγικού ποδοσφαίρου, ο 19χρονος με μαροκινές ρίζες … ζογκλέρ Ραφίκ Ζεκνινί (φωτό), ο οποίος έκανε «όργια» απέναντι στην Ντόρτμουντ.  
* * *
Το νορβηγικό πρωτάθλημα,  μετά την διακοπή του Ιουνίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μετά από 15 αγωνιστικές (μόλις χθες ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου), η Οντ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 33 βαθμούς (10 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες, τέρματα 22-10), τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρόζενμποργκ. Στο χθεσινό ματς η Οντ υποδέχθηκε την Αάλεσουντ την οποία κέρδισε εύκολα με 4-1 έχοντας ως πρωταγωνιστή των Occean που πέτυχε 2 γκολ (15’ και 59’), ενώ οι Μπέντλεϋ στο 38’ και ο Ζεκνινί στο 67’ έκλεισαν την τριάδα των σκόρερς. Για την Αάλεσουντ είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Γκουάσι στο 47’.