Ενδιαφέρον Π. Σκουρλέτη για την Λίμνη Παμβώτιδα

on .

SKOYRLETHS

• Για επικαιροποίηση και υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της Παμβώτιδας έκανε λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο στα Γιάννενα για να μιλήσει σε εκδήλωση, στα πλαίσια πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, παρουσία των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα, όπου συμφωνήθηκε να επισπευστούν οι διαδικασίες του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο όπως παραδέχτηκε έχει περάσει από… χίλια κύματα. Ωστόσο, ανέφερε ότι θα προχωρήσει άμεσα η επικαιροποίησή του, έστω κι αν δεν συμφωνούν όλοι στο 100%.

Για φυσικό αέριο – υδρογονάνθρακες
Στο ζήτημα του φυσικού αερίου και της διασύνδεσης περιοχών που δεν καλύπτονται από αγωγούς και δίκτυο, όπως η περιοχή μας, ο τρόπος που υπάρχει είναι αυτός της κατασκευής μεγάλων σταθμών συμπιεσμένου αερίου. Τέτοια έργα μπορούν να κάνουν οι Περιφέρειες σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ.
Σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος αυτές προχωρούν με βάση τον σχεδιασμό, ωστόσο το ελληνικό Δημόσιο μέχρι στιγμής δεν έχει εισπράξει τίποτα. Όμως, όπως ανέφερε, «δεν είναι καλή συγκυρία αυτή τη στιγμή για έρευνες, λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου και άρα του μειωμένου ενδιαφέροντος από τις εταιρίες».

Επίθεση κατά πάντων!
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στα βήματα της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα και τους στόχους που βάζει για το μέλλον, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης και κεντρικά ΜΜΕ. «Προσπαθούν να εστιάζουν σε δευτερεύοντα ζητήματα, να κάνουν το άσπρο – μαύρο», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «είναι ένα μέρος της προσπάθειας εκείνων των δυνάμεων που δεν συμβιβάστηκαν με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυο φορές με την ψήφο του λαού πήρε την Κυβέρνηση…».
Όσον αφορά το κίνημα «παραιτηθείτε», καυτηρίασε την συγκέντρωση που προγραμματίζεται για τις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα. Εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ., ταυτίζοντάς την με την κινητοποίηση και λέγοντας ότι πρόκειται για μία δική τους παραίτηση από τη σοβαρότητα.
Διότι, όπως είπε «δεν μπορεί να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τους αγρότες, το χρέος», συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ σήμερα συμπεριφέρεται ως σαμποτέρ. Είναι κρίμα η αξιωματική αντιπολίτευση, για τη δημοκρατία, για τα πολιτικά ήθη του τόπου, να έχει τόσο μηδενιστική προσέγγιση».
Παράλληλα, τα βέλη του κ. Σκουρλέτη στράφηκαν και στα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως κινούνται στον αστερισμό της ΝΔ.  

Για συνεργασίες  
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης συμμαχιών και συνεργασιών, οι οποίες θα συζητηθούν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, ούτε φυσικά τον Γιώργο Παπανδρέου. Πόρτα άνοιξε μόνο στον Φώτη Κουβέλη, που όπως είπε «είναι από το σόι μας» και μπορούν να βρεθούν σε διάλογο.