ΤΟΛΜΗΡΑ

on .

Ο ΛΟΓΟΣ...
Ας μας θυμίσει κάποιος τον λόγο που έγινε η προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή! Την ιδέα της συζήτησης, αν θυμάμαι καλά, είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης για να ξεμπροστιάσει την αντιπολίτευση που είχε βάλει στο στόχαστρο τον Υπουργό Δικαιοσύνης για πολιτική παρέμβαση στην ανεξάρτητη αυτή Αρχή.

ΟΤΙ ΝΑ’ ΝΑΙ!
Έψαξε πολύ ο Πρωθυπουργός να βρει δεκατρείς περιπτώσεις παρέμβασης στη δικαιοσύνη της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αυτές μετά από ψήφιση νόμων που είχαν γίνει στη Βουλή. Αυτές σέρβιρε πασπαλισμένες με θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, με άχνη από λίστες Λαγκάρντ - Μπόγιαρς και... από δω πάνε οι άλλοι! Μόλις πέτυχε να θάψει τον εαυτό του και τον συνοδοιπόρο του Πάνο ο Αλέξης...

Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ...
Η μπάλα μεταφέρθηκε στο γήπεδο γενικά της αντιπολίτευσης, η οποία τους περιποιήθηκε για τα καλά. Ξεκίνησε με λεονταρισμούς ο Αλέξης για να καταλήξει με γάτες που έπαψαν να κάνουν νιάου! Μιλάμε για τον απόλυτο ξεπεσμό της πολιτικής με ευθύνη της συγκυβέρνησης.

Η ΜΠΑΛΑ...
Όταν έφτασε η μπάλα στο γήπεδο του Κυριάκου και μάλιστα στο Α’ ημίχρονο, έγινε το σώσαι! έμπαζε από παντού ο Αλέξης και περιορίστηκε σε κατενάτσιο πετώντας την μπάλα στην εξέδρα μονίμως. Εκεί ήταν που μ’ ένα μακρινό σουτ ο Κυριάκος από το κέντρο του γηπέδου έβαλε μία γκολάρα νααα (!) μ’ ένα σκίτσο του Αρκά που έδειχνε τον τρόπο ληστείας του λαού!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ...
Αλλά, θυμείστε μου ξανά για ποιο λόγο έγινε η συζήτηση στη Βουλή! Α, ναι! Για την διαπλοκή και την παρέμβαση πολιτικών στην δικαιοσύνη. Πείτε μου τι ακούσατε για να δούμε αν συμφωνούμε. Κάτι... νιαουρίσματα από το γατάκι το εγκατελειμμένο στα κεραμίδια και το γρύλισμα του Κυριάκου για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Αυτό ήταν! Το παιχνίδι των εκλογών άνοιξε και στο εξής έτσι θα πορευτεί ο τόπος ξεχνώντας ό,τι άλλο απασχολεί τη χώρα...

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ!..
Μας είχε προϊδεάσει για μεγάλες αποκαλύψεις η παρέα Αλέξη και ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν ένα πράγμα! Απ’ αυτά που ακούσαμε εκ χειλέων Αλέξη προχθές δεν ήταν κάτι που δεν το έχουμε ξανακούσει. Εξάλλου η Κυβέρνηση της αριστεράς επί 15 μήνες τώρα δεν σήκωσε ούτε μια πέτρα για να ξεσπάσει ένα σκάνδαλο.

Η ΠΑΤΑΞΗ...
Μιλούσε για το ξήλωμα των διεφθαρμένων και την πάταξη της διαπλοκής διαφημίζοντας τα πρωτοσέλιδα του συγκροτήματος Ψυχάρη με τον οποίο τουλάχιστον τέσσερις φορές συναντήθηκαν και... ξεψείριζαν την γάτα Ιμαλαΐων! Όλα γαργάρα από τον Αλέξη, ο οποίος πήγε ζωσμένος με βόμβες στη Βουλή για ν’ αποδειχτεί τελικά ένας μούφα αεροπειρατής όμοιος εκείνου του ερωτοβαρεμένου Αιγύπτιου στην Κύπρο!

Ο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ»...
«Θησαυρός» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ε όχι και για ένα λεκτικό λάθος του Μουζάλα να ρίξουμε την Κυβέρνηση, είπε ο υπερπατριώτης Πάνος που παραιτούνταν συνεχώς επί 15μέρου για το λεκτικό ατόπημα του Υπουργού. Για τα ετσιθελικά βαπτίσια των Σκοπίων σε Μακεδονία του Μπαλαούρα... τσιμουδιά ο Πανούλης που κάποτε είχε αποκαλύψει τον εγκέφαλο της 17Ν που ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου σε βιβλίο που είχε γραφεί από τον Γεωργαλά, θεωρητικό της εποχής των Συνταγματαρχών.

Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ...
Απόψε έγινε πραγματικός αρχηγός της Ν.Δ. ο Κυριάκος! Αυτό λέγεται ότι ακούστηκε από τα χείλη του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή μετά το πέρας της ομιλίας του Κυριάκου! Είμαι επιφυλλακτικός για κάτι τέτοιο, διότι ο Καραμανλής δεν έχει μιλήσει γι’ άλλα πολύ σοβαρότερα ζητήματα, για τον Κυριάκο θα μιλούσε!

ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ!
Η αλήθεια είναι ότι η πρωτοομιλία του Κυριάκου ήταν πολύ καλά δουλεμένη και νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλό του, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του άρχισε τους κουτσαβακισμούς και σ’ αυτούς έμεινε μέχρι το τέλος της συζήτησης. Η δευτερολογία του Κυριάκου χαρακτηρίζεται από τη σύγχιση που έφερε στον Αλέξη για τα περί συνεργασίας του τρίτου των εκβιαστών δημοσιογράφων. Κάτσε κάτω, κ. Τσίπρα, είσαι συκοφάντης, ήταν το επιστέγασμα του διαλόγου μεταξύ των δύο στην Βουλή!

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ...
Για την διαπλοκή και την εμπλοκή των πολιτικών στην δικαιοσύνη ήταν η συζήτηση στη Βουλή όπου όλοι κόπτονταν για την δημοκρατία που βασιλεύει στο χώρο της απονομής. Την τρίτη το βράδυ ήταν η καυγάς των πολιτικών στη Βουλή και την Τετάρτη ο καυγάς άρχισε μεταξύ Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης για τον τρόπο λειτουργίας της. Λίγες μόνο ώρες χώρισαν την Κυβέρνηση από την αλήθεια για το πώς λειτουργεί η Θέμιδα στη χώρα μας...

Ο ΤΡΙΤΟΣ...
Ο τρίτος της παρέας των εκβιαστών για τον οποίο έκανε λόγο ο Κυριάκος και έβαλε... κάρβουνα στον πισινό του Αλέξη είναι ο Φράγκος, για τον οποίο ο προφυλακισμένος Μουσσάς αποκαλύπτει ότι ήταν «συνομιλητής» της Κυβέρνησης και κυρίως του «αρχιμανδρίτη» από τα παλιά! Μάλιστα, τον κύριο αυτό τον έπαιρναν στα ταξίδια ως ειδικό σύμβουλο! Αυτούς τους διαλόγους με τους κυβερνητικούς πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα κι όχι αυτά που έλεγε ο Μουσσάς στον Κουμουτσάκο για το πόσο όμορφος και πόσο πύραυλος είναι.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...
Αμ το άλλο! Μόλις στις 18 Φεβρουαρίου 2016 ο Μαυρίκος είχε υπογράψει ειδική συμφωνία με την ΕΡΤ του Ταγματάρχη για συνεργασία της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ με το κρατικό κανάλι. Επομένως, άνθρακες όλα όσα έλεγε ο Αλέξης στη Βουλή για να εντυπωσιάσει τα στρατιωτάκια τα δικά του και του Καμμένου!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ...
Εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. την Κυριακή που μας έρχεται και όσοι πιστοί προσέλθετε! Το ευχάριστο είναι ότι πολλά νέα παιδιά αποφάσισαν ν’ ασχοληθούν με την αναδιοργάνωση της Ν.Δ. και ν’ αναλάβουν στα χέρια τους την τύχη της παράταξης. Μετά την εκλογική διαδικασία και το συνέδριο που θα γίνει στις 22 - 23 - 24 Απριλίου κανένας δεν θα δικαιολογείται να γκρινιάζει για ό,τι ο ίδιος θα έχει αποφασίσει. Όσον αφορά για κάποιους... φραγκολεβαντίνους που είδαν φως και μπήκαν βγαίνοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο και που τώρα παριστάνουν τον νέο Μητσοτακικό, θα έχουμε χρόνο να τα πούμα. Πρόκειται για το μεγαλοστελέχατο εκείνο που ενώπιον μελών της ΝΟΔΕ μετά την ήττα της Ν.Δ. τον Γενάρη του 2015 παραδέχτηκε ότι ούτε την μάνα του δεν έπεισε να ψηφίσει Ν.Δ. και εκείνη ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και, απ’ ότι μάθαμε κι εκείνος τον Σεπτέμβριο πείσθηκε από την μάνα για την ορθή επιλογή του Ιανουαρίου. Αλλά είπαμε, τα περισσότερα μετά τις εκλογές...

Η ΔΟΥΛΕΙΑ...
Μας έστειλαν εμάς εδώ στην Ήπειρο τους πρόσφυγες να τους φιλοξενήσουμε κι έδωσαν τη δουλειά της σίτισης σε Καταυλακιώτες! Θα προσφέρουν εθελοντική βοήθεια οι Ηπειρώτες και θα τα οικονομάνε οι έξυπνοι, ένα πράγμα!

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ...
Σε διαγωνισμό λοιπόν που έγινε για την σίτιση των εγκατεστημένων στον Κατσικά τη δουλειά την πήρε εταιρία από την Κόρινθο, η οποία θα κάνει 350 χιλιόμετρα την ημέρα για να ταΐζει δύο - τρεις φορές τους «έγκλειστους»! Άλλες τρεις εταιρίες από Ήπειρο αποκλείστηκαν (;) για τυπικούς λόγους, κάτι που αποκλείει και αρκετές θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό το θέμα θα κάνει δηλώσεις κανένας ψυχοπονιάρης Συριζαίος που έχουν πάρει εργολαβικά το ψυχοπονιάρισμα;

ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ...
Ξέρω πως θα ισχυριστούν ότι οι ντόπιοι δεν πληρούσαν κάποιες προϋποθέσεις τυπικού χαρακτήρα και αυτός ήταν ισχυρός λόγος αποκλεισμού. Έριξε όμως κάποιος αρμόδιος μια ματιά να δει αν και οι «τυχεροί» πληρούσαν όλα τα νόμιμα; Ιδιαίτερα το «βιογραφικό» τους είναι τέτοιο που να μην ενέχει κινδύνους για την σωστή τήρηση των κανόνων σίτισης;

ΟΙ ΟΡΟΙ...
Φυσικά δεν φταίνε εκείνοι που επελέγησαν για τη δουλειά αλλά εκείνοι που θέσπισαν τους όρους του διαγωνισμού, οι οποίοι εκ προϊμίου αποκλείουν άλλες υγιείς επιχειρήσεις. Όροι και προϋποθέσεις τέτοιες που η δυνατότητα επιλογής κάποιων άλλων ουσιαστικά αποκλείεται. Έτσι, σ’ αυτό τον διαγωνισμό οι ντόπιοι ήλθαν δεύτεροι και καταΐδρωμένοι και γίνονται τα... απόπαιδα ενός συστήματος που έχει στηθεί από το κράτος των Αθηνών. Με τις υγείες μας και να χαιρόμαστε τους ντόπιους εκπροσώπους της Κυβέρνησης που μας χαρακτηρίζουν και ξενοφοβικούς επειδή στραβώνουμε με τα στραβά κι ανάποδα που καταγγέλουμε!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.