ΤΟΛΜΗΡΑ

on .

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ...
Ήταν η περίοδος της δικτατορίας όπου όλος ο Τύπος ήταν ελεγχόμενος από το ισχύον τότε καθεστώς. Το τι έπρεπε να «παίζει» ο Τύπος έπρεπε να περάσει από επιτροπή λογοκρισίας, η οποία στην πλειοψηφία της αποτελούνταν από στρατιωτικούς και αφού γίνονταν οι «εγχειρήσεις» τότε έπαιρναν την άδεια δημοσίευσης. Όλως τυχαίως όλα τα δημοσιεύματα είχαν να κάνουν με το λαοπρόβλητο της «κυβέρνησης».

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...
Κάποια στιγμή έρχεται στην Ελλάδα ο από Ουγγαρία προερχόμενος Γεωργαλάς και αναλαμβάνει τα επικοινωνιακά της «επανάστασης» κι έκανε πολύ καλά την προπαγάνδα όπως είχε μάθει στο παραπέτασμα και άρχισε να σκληραίνει τη στάση προς τα ΜΜΕ. Τότε ήταν που οι Έλληνες άρχισαν να ακούνε Ντόιτσε Βέλλε και Μπι Μπι Σι για να έχουν στοιχειώδη ενημέρωση και να μαθαίνουν νέα από την Ελλάδα.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Επιστρέφει λοιπόν στην Ελλάδα το 1957 ο Γεωργαλάς και εισχωρεί στις μυστικές υπηρεσίες και μπαίνει στην αντικομουνιστική προπαγάνδα, κάτι που είχε διδαχτεί στην κομμουνιστική Ουγγαρία. Έτσι, μέχρι το 1967 αν και γνώριζε τι επρόκειτο να κάνουν οι συνταγματάρχες δεν το μαρτύρησε στην τότε ηγεσία του τόπου. Με την επιβολή του καθεστώτος γίνεται κι εκείνος συμμέτοχος και φτάνει να γίνει Υπουργός Επικοινωνίας και προπαγάνδας του Γ. Παπαδόπουλου.

ΟΙ ΦΩΝΕΣ...
Τότε λοιπόν άρχισαν να εκδηλώνονται κάποιες φωνές αντίθετες με το καθεστώς και μεταξύ αυτών η Βλάχου της «Καθημερινής» και η «Βραδυνή». Από την «Βραδυνή» ο αειμνηστος ΒΑΣ. ΒΑΣ. (Βάσος Βασιλείου) από την Άρτα καταγόμενος σήκωσε ανάστημα και κάθε Σάββατο περνούσε γεννεές δεκατέσσερες τον Γεωργαλά ο οποίος κάθε Παρασκευή βράδυ έκανε διαγγέλματα από την θρυλική ΥΕΝΕΔ! Όταν αγρίεψε η κόντρα παρενέβη ο ίδιος ο Γ. Παπαδόπουλος και σταμάτησε τον Γεωργαλά και λίγο αργότερα έκλεισε τη «Βραδυνή», η οποία πλήρωνε το τίμημα της ελευθερίας του λόγου! Το ίδιο περίπου διάστημα έκλεισε και η «Καθημερινή» για να ξανανοίξουν με τον ερχομό του Κ. Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974.
Η ΤΑΞΗ!
Τα παραπάνω τα γράφω με αφορμή τα όσα γίνονται, ακούγονται και λέγονται από την Κυβέρνηση για την τάξη που θα βάλει στην ενημέρωση. Αυτή η «τάξη» δεν απέχει και πολύ από εκείνη που ήθελαν να βάλουν οι συνταγματάρχες και που οδήγησαν τους Έλληνες να ενημερώνονται από ΜΜΕ του εξωτερικού.

ΟΙ ΔΗΘΕΝ...
Τώρα όμως δεν έχουμε να κάνουμε με συνταγματάρχες αλλά με ψευτοαριστερούς οι οποίοι σκέφτονται να εφαρμόσουν παρόμοιες μεθόδους για την δήθεν εξυγείανση της ενημέρωσης! Μετά τις 4 αδειοδοτήσεις σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, κατά την Όλγα Γεροβασίλη, έρχεται η σειρά της εξυγείανσης στα περιφερειακά κανάλια, στα ραδιόφωνα και στο διαδίκτυο! Δηλαδή, θα ελέγχονται όλες οι πηγές ενημέρωσης και οι ενοχλητικοί θα ριχτούν στον... Καιάδα!

Ο ΝΕΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ!
Θα αφήσουν μόνο τον Λάκη - Λαλάκη να γίνει ο νέος Γεωργαλάς που όταν στενεύεται η αριστερά, θα δίνει αυτός παράσταση στήριξης του καθεστώτος, διότι κάτι τέτοιο στήνεται, με αποτέλεσμα να μας καίει τον εγκέφαλο και να μας ανακατεύει το στομάχι.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ!..
Έφτασε σε σημείο η αυτού αθλιότης να εξομοιώνει την αναπηρία του Σόιμπλε με την αναπηρία πολλών Ελλήνων που έχουν την ατυχία να την βιώνουν είτε προσωπικά είτε οικογενειακά! Αυτός λοιπόν έχει αναλάβει εργολαβίκά και με το αζημείωτο να βάλει τάξη στις σκέψεις και τις απόψεις των Ελλήνων που δεν ξέρουν εκείνοι το καλό τους, αλλά πρέπει να τον ανέχονται για να πεισθούν ότι είναι καλά και δεν το ξέρουν.

Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ...
Να σας θυμίσω εδώ ότι ο περιβόητος Γεωργαλάς διετέλεσε μέντορας πολλών πολιτικών, μεταξύ αυτών κατά δήλωσήν του και του σημερινού Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου που του έγραφε τους λόγους και γενικώς τα κείμενα που χρησιμοποιούσε στις ομιλίες του. Να θυμίσω ακόμη ότι ο Γεωργαλάς έγραψε κι εκείνο το βιβλίο που αποκάλυπτε την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν και την σχέση της με το ΠΑΣΟΚ που αποδείχτηκε «μούφα». Ακόμη διεκδικεί τα δεδουλευμένα ο Γεωργαλάς από τον Π. Καμμένο, ο οποίος, κατά δήλωσή του, είναι αχτύπητο ζευγάρι με τον Αλέξη και κανείς δεν θα τους χωρίσει!

Ο ΛΑΛΑΚΗΣ...
«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα σιγά - σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα»! Αυτό ήταν το μεγάλο φιλοσοφικό συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκε ο Λαλάκης και «έθαψε» με μιας χιλιάδες Έλληνες που βιώνουν ανάλογη κατάσταση! «Θα το βρει απ’ το Θεό», είπε ένας γονιός που σπρώχνει το αναπηρικό αμαξίδιο στο οποίο είχε την ατυχία να καθηλώνεται ο γιος του!

ΝΕΥΡΑΚΙΑ;
Νευράκια - νευράκια, κ. Μουζάλα μας; Φταίνε οι δημοσιογράφοι για τις π...ριές που λέτε και κάνετε εσείς οι αξιωματούχοι της Αριστεροδεξιάς που δεν γνωρίζει η μια τι ποιεί η άλλη; Φταίνε οι δημοσιογράφοι που ρωτούν για να επιβεβαιωθούν για τα κλειστά σύνορα που εσύ και ο κυρ-Πάνος τσαμπουνάτε για να παραστήσετε πρώτα τους σπουδαίους και μετά τα θύματα;

ΟΙ ΚΑΒΑΛΗΤΕΣ!
Πού ήταν κρυμμένοι όλοι αυτοί οι φωστήρες και οι γίγαντες της πολιτικής και του πατριωτισμού που άλλα έταζαν για να καβαλήσουν την εξουσία κι άλλα κάνουν και λένε, καβαλώντας την σκέψη μας; Από κοντά και ο περιβόητος γελωτοποιός τους που παριστάνει το απαραίτητο «αξεσουάρ» της εξουσίας. Αυτός ο Λάκης που φτύνει όχι τα άτομα με ιδιαιτερότητες σωματικές αλλά μια ολόκληρη κοινωνία που τον ανέχεται και τον κανακεύει εδώ και πολλές δεκαετίες. Να σημειωθεί ότι αναπηρία με σφραγίδα κατέχει ο ίδιος αφού εκρίθη ανίκανος (Ι5) να υπηρετήσει τον Ελληνικό Στρατό!

Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ...
«Ο Πρωθυπουργός παραπλάνησε τους αγρότες»! Δεν το λέμε εμείς οι «εχθροί» του Αλέξη αλλά ένας δικός του Υπουργός ονόματι Σγουρίδης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ που πριν υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ από την ημέρα της ίδρυσής του. Εμείς οι κακοί να συμπληρώσουμε ότι δεν παραπλάνησε τους αγρότες απλά, αλλά και τους αγρότες! Να δείτε που στο τέλος θα του μείνει αμανάτι η Όλγα η Αρτινιά, αν και δεν το πολυπιστεύω...

ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ!
Παρελθόν για την ΕΛ.ΑΣ. ο Αστυνομικός Διοικητής Ηπείρου κ. Γ. Καραΐτσης. Στις πρόσφατες κρίσεις η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν τον έκρινε προακτέο, οπότε αποστρατεύεται ως ευδοκίμως τερματίσας τον αστυνομικό του βίο. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν στάθηκε ικανή η επιθυμία παραμονής στο σώμα και παραπέρα αξιοποίησής του, όπως είχε προαναγγελθεί. Από την στήλη καλός πολίτης ο πρώην στρατηγός που θα έχει όλο τον χρόνο πλέον να κάνει τον δικό του απολογισμό από την ημέρα που μπήκε στο σώμα μέχρι την αποστράτευση. Πάντως, θα διαπίστωσε και ο ίδιος ότι και αυτού του είδους η αριστερά δεν έχει μπέσα κι όταν χρειαστεί να κάνει «θυσίες» το κάνει με το παραπάνω και στο γόνατο!

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ...
Άλλοι δύο Ηπειρώτες είχαν την τιμητική τους στις κρίσεις που έγιναν προχθές. Πρόκειται για τον Ραφτανιώτη Κώστα Τσουβάλα που έγινε Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. και τον Σουλιώτη Σταμάτη Ράπτη που έγινε Αρχηγός Λιμενικού! Αν τους παραπάνω τους προσθέσουμε στους Ηπειρώτες Πρωθυπουργό Αλέξη, Υπουργό Δημόσιας Τάξης Τόσκα, τον Υπουργό Μπαλάφα και την Όλγα Γεροβασίλη, τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για προμαχούσα Ήπειρο! Όλοι τους θα κριθούν από το έργο τους!

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ...
Όπως σας τα έγραφα προχθές, φίλοι μου. Να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και στην περιοχή μας πρόσφυγες - μετανάστες κλπ. Ήδη ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής προειδοποιεί όλους τους Δήμους της χώρας να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Ως παραμεθόρια περιοχή και ως γειτονεύοντες με Αλβανία, Θεός φυλάξοι μην έχουμε τέτοια τύχη!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.