Έστρεψε όπλο στον θηροφύλακα για να αποφύγει τη σύλληψη!

on .

KYNHGOS OPLOS

• Με επεισοδιακό τρόπο συνελήφθη ένας λαθροθήρας στον Πύργο Κόνιτσας, όταν έγινε αντιληπτός από θηροφύλακες που διενεργούσαν περιπολία στην περιοχή.
Μάλιστα στην προσπάθειά του να ξεφύγει δεν δίστασε να στρέψει το κυνηγετικό του όπλο στον έναν θηροφύλακα, ο οποίος μετά από συμπλοκή κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, καλώντας και την Αστυνομία.
Το σοβαρό αυτό περιστατικό που αποδεικνύει ότι κάποιοι αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν με το Νόμο, συνέβη την περασμένη Κυριακή, όταν κλιμάκιο που διενεργούσε περιπολία εντόπισε εντός των ορίων Καταφυγίου, στο οποίο απαγορεύεται η άσκηση θήρας, ένα άτομο, να κινείται ύποπτα, έχοντας μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο. Το άτομο αυτό τράπηκε σε φυγή, όταν ο ένας εκ των δύο θηροφυλάκων τον κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό σε δασώδη έκταση.
Τελικά, ο θηροφύλακας πρόλαβε τον καταδιωκόμενο, ο οποίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον έλεγχο και τον απείλησε με το όπλο. Ακολούθησε συμπλοκή, στην οποία ο θηροφύλακας κατάφερε και ακινητοποίησε το άτομο.
Με παραποιημένο όπλο…
Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ο συλληφθείς έφερε μαζί του ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, ενώ στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκε και δεύτερο κυνηγετικό όπλο, επίσης παραποιημένο. Και τα δύο όπλα κατασχέθηκαν, όπως επίσης φυσίγγια και ένας σουγιάς.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκηση παράνομης θήρας εντός Καταφυγίου, για την κατοχή παραποιημένων κυνηγετικών όπλων, για άρνηση συμμόρφωσης στον έλεγχο και απείθεια.
Και δεύτερη σύλληψη
Σε μία δεύτερη περίπτωση στην περιοχή «Φέγγιζα» Διστράτου Άρτας, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου εντόπισαν σε δασώδη περιοχή μία παγίδα για ζώα, στην οποία είχε ήδη πιαστεί ένας αγριόχοιρος.
Οι θηροφύλακες έθεσαν το σημείο σε διακριτική παρακολούθηση και λίγες ώρες μετά έφτασε στο σημείο ένα άτομο, για να ελέγξει την παγίδα και να μεταφέρει το ήδη νεκρό ζώο. Το άτομο αυτό συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την χρήση παράνομων μέσων παγίδευσης ζώων, ενώ ο αγριόχοιρος κατασχέθηκε και τέθηκε σε δημοπρασία, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
***
Το Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ, με ανακοίνωσή του,  καθιστά σαφές για πολλοστή φορά, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές που προσβάλλουν το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας. Παράλληλα, εξάρει το σπουδαίο έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, σε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις για τη σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των θηροφυλάκων.