Σε ρυθμούς εορταστικούς η αγορά των Ιωαννίνων

on .

Untitled 1

• Σε ρυθμούς εορταστικούς λειτουργεί ήδη η αγορά της πόλης και όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, οι  καταστηματάρχες αναμένουν να αυξηθεί η κίνηση, τηρουμένων φυσικά των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.
Και μπορεί η γιορτινή διάθεση να υπάρχει, όμως οι καταναλωτές περιορίζουν σημαντικά τα ψώνια τους, δίνοντας έμφαση στα απολύτως απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι και σε μικροδωράκια που αφορούν κυρίως τα παιδιά.
Η αγορά των Ιωαννίνων πάντως έχει φορέσει τα γιορτινά της και η ατμόσφαιρα με τις διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους πεζοδρόμους δίνει μια άλλη, χαρούμενη εικόνα στο κέντρο της πόλης.
Ανοιχτά και αύριο
Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και αύριο, με όλες τις ενδείξεις να κάνουν λόγο για αυξημένη κίνηση, με την ελπίδα όμως αυτή τη φορά η κίνηση να μεταφραστεί και σε τζίρο για τα μαγαζιά. Σίγουρα θα είναι καλύτερα από την προηγούμενη Κυριακή που οι Γιαννιώτες πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης, ωστόσο οι αγορές αναμένεται να κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, με το που θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα.
Το γιορτινό τραπέζι…
Αν και τα ψώνια για το γιορτινό τραπέζι συνήθως γίνονται παραμονή Χριστουγέννων ή και μια με δυο μέρες νωρίτερα, τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Η έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) αφορά 21 τυπικές κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι (π.χ. κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτα, γαλοπούλα, αρνί, κάστανα, αυγά, πατάτες, κ.α.). Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για τον καταναλωτή να εκμεταλλευτεί τις προσφορές των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ ώστε να επιλέξει και να εξοικονομήσει μεσοσταθμικά περίπου 12% της αξίας των αγορών του.
Το εορταστικό ωράριο
Το εορταστικό ωράριο της αγοράς των Ιωαννίνων έχει καθοριστεί ως εξής:
Σήμερα Σάββατο τα μαγαζιά είναι θα ανοιχτά από 9 π.μ. έως 3 μ.μ..
Αύριο, Κυριακή, 11 π.μ. με 4 μ.μ.. Από μεθαύριο, Δευτέρα έως την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 9 π.μ. με 2.30 μ.μ. και 5.30 με 9 μ.μ.
Παραμονή Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτά 9 π.μ. με 4 μ.μ., ενώ στις 25 και 26 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά.
Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ώρες 11 π.μ. με 4 μ.μ. Από τη Δευτέρα 28 έως την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, ώρες 9 π.μ. με 2.30 μ.μ. και 5.30 με 9 μ.μ.. Παραμονής Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά 9 π.μ. με 4 μ.μ..
Τις δύο πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς η αγορά δε θα λειτουργήσει.