Η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για περισσότερους δότες μοσχευμάτων

on .

HLIAXTIDA1

• Στοιχεία και στατιστικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της Δωρεάς Οργάνων στη χώρα μας, παρουσιάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του  Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα», σε μια ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Τα μηνύματα πολλά και η συγκίνηση μεγάλη, αλλά, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση,  όταν ανέβηκαν στο βήμα εκπρόσωποι των Νοσοκομείων, μεταμοσχευμένοι και άνθρωποι που ζουν στη λίστα αναμονής μοσχεύματος, η ατμόσφαιρα φορτίστηκε.
Η Γιαννιώτισσα ψυχολόγος της «ηλιαχτίδα» Κατερίνα Τσιάμη, παρουσίασε τα στοιχεία και δεδομένα της Εκστρατείας Ενημέρωσης, που διενεργήθηκε σε 22 Λύκεια της Αττικής και έφτασε σε 5.780 παιδιά.
Τις εμπειρίες της μοιράστηκε μία μητέρα, η Μέρσα Κουρασμενάκη, που αναγκάστηκε να δώσει με κίνδυνο της δικής της ζωής μέρος του ήπατός της για να μεταμοσχευθεί στο παιδί της. Ένα χρόνο πριν η "ηλιαχτίδα" έδωσε μάχη με τη γραφειοκρατία, για να μπορέσουν μητέρα και παιδί να φύγουν για Λονδίνο, όπου και πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση.
HLIAXTIDA2Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και ηχηρό. Η ανάγκη για μοσχεύματα είναι επιτακτική, είναι απαραίτητο να βρεθούν περισσότεροι δότες. Καμία ζωή χαμένη! Καμία άλλη μητέρα να μην χρειαστεί να διακινδυνεύσει τη δική της ζωή για να σώσει το παιδί της, που μετά από μία τέτοια διαδικασία τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.
Η Πρόεδρος της «ηλιαχτίδα» κ. Ντόρα Κασιμέρη ήταν πηγαία και ξεκάθαρη: «Δεν κρυβόμαστε, δεν τα λέμε με ωραιοποιημένα λόγια. Ο Εθελοντισμός είναι ζήτημα πολιτισμού και η μάχη για τη ζωή είναι καθημερινή».  Απηύθυνε έκκληση προς όλους τους παρευρισκομένους για την ανάγκη εύρεσης δεύτερης στέγης, για τη φιλοξενία ακόμα περισσότερων παιδιών και οικογενειών τους, που δίνουν το δικό τους αγώνα στα νοσοκομεία της Αττικής.
Η βραδιά έκλεισε με μια νότα αισιοδοξίας και χαράς από τη νεανική χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου.