Ο Ηπειρωτικός τουρισμός στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επισκεπτών

on .

MOLOS TZAMI KARABAKI

• Αγώνα δρόμου κάνει καθημερινά η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, για να καλύψει το χαμένο έδαφος στον τουρισμό, και σε συνεργασία με Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών, τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.
Ισραηλινοί, Γερμανοί, αλλά και μία συνεργασία με τουριστικό γραφείο της Σουηδίας, δίνουν τουριστική ένεση στην περιοχή μας, με πακέτα που ανοίγουν νέους δρόμους συνεργασίας και για το μέλλον, αλλά παράλληλα στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας σε χαλεπούς καιρούς.
Γενικά, σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα του Νομού Ιωαννίνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στα ξενοδοχεία της πόλης έφτασε στο 50-60%, ενώ σε ανάλογα επίπεδα ήταν και στους ορεινούς προορισμούς, με την επισήμανση πως σε κάποια οργανωμένα καταλύματα που κινούνται πιο επαγγελματικά, η πληρότητα ήταν στο 100%.
Με δεδομένο πως διανύουμε περίοδο πανελλαδικών εξετάσεων, η κίνηση κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Γιώργο Τάσσιο.
Ο προσανατολισμός, βέβαια, είναι σταθερά προς την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές πρωτοβουλίες. Μία εξ αυτών είναι η φιλοξενία μίας αποστολής δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Ισραήλ, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του ΕΟΤ Ελλάδος στο Ισραήλ Μιχάλη Τερζίμπαση. Η επίσκεψη στο Νομό Ιωαννίνων πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη της περιοχής μας στο Ισραήλ. Σήμερα  Τετάρτη, στις 9.15 το πρωί, η αποστολή πρόκειται να επισκεφθεί το Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ