Έθιμα και Παιχνίδια για παιδιά στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

on .

BIBLIOTHKH GIORTH 19 12 14

• Η κεντρική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, η οποία το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε επισκέψεις σχολείων, αλλά και μικρών της φίλων.
Θέμα της εκδήλωσης ήταν τα διαθρησκευτικά Χριστούγεννα και η τοπική παράδοση. Πως και τι γιορτάζεται από διάφορους λαούς την περίοδο αυτή; Τι είναι το έθιμο του αναμμένου πουρναριού στην Ήπειρο; Πώς παίζεται το παραδοσιακό παιχνίδι «καρύδια»;
Φυσικά, και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίστηκε η παράδοση της Ειρεσιώνης, του στολισμένου δέντρου των αρχαίων Ελλήνων. Κλασσικοί συγγραφείς, Έλληνες και ξένοι, όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο  Hans Christian Andersen και ο Charles Dickens, επιλέχτηκαν για να συντροφεύσουν τα παιδιά στη γιορτή, από την οποία δεν έλειπαν και οι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Τέλος αυτά χάρισαν ευχές στην Ελατοχώρα των ευχών.
Η δράση πραγματοποιήθηκε από την κ. Άννα Κόρδα, πτυχιούχο του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κλειστή τις γιορτές
Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων θα παραμείνει κλειστή για το κοινό την Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), καθώς και το Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου.