Επιστημονικό συνέδριο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

on .

KOSMAS AITOLOS

• Θεολογικό Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Ο Αγιορείτης Φωτιστής του Γένους», διοργανώνει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο της «Διακονίας» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης,  η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Το συνέδριο γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 300 ετών από  τη γέννηση του Αγίου και σε αυτό θα παρουσιασθεί αναλυτικά το ιεραποστολικό έργο και θα σκιαγραφηθεί η προσωπικότητα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ως διδασκάλου του Γένους και ως Αγιορείτη.  
Εισηγητές των επιμέρους θεμάτων θα είναι: ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, οι Ομότιμοι Καθηγητές Θεολογίας, Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Γεώργιος Μαντζαρίδης και Χρήστος Βασιλόπουλος, οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Μιχαήλ Τρίτος, Βασίλειος Τσίγκος, Συμεών Πασχαλίδης και Παναγιώτης Υφαντής, ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός και ο Φιλόλογος – Ερευνητής κ. Μιχαήλ Παντούλας.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ..