Μόνο 13 θέσεις για διοικητικούς στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

Δημοσιεύθηκε η απόφαση στο ΦΕΚ

Μόνο 13 θέσεις για διοικητικούς
στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 Και 10 προορίζονται για το ΤΕΙ Ηπείρου

PANEPISTHMIO KTIRIO

• Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την τοποθέτηση των 600 από τους 1.040 διοικητικούς υπαλλήλους των 8 Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Από τις 600 θέσεις οι 128 αφορούν την κατηγορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι 55 την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι 353 Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι 64 την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Από το σύνολο των θέσεων οι 94 αφορούν θέσεις σε ΤΕΙ και οι 506 θέσεις σε ΑΕΙ. Από τις θέσεις των ΑΕΙ μόνο οι 13 αφορούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ για το ΤΕΙ Ηπείρου προορίζονται δέκα.

Προθεσμία 15 ημερών  
Οι υπάλληλοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα πρέπει εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση του ΦΕΚ, να υποβάλουν, στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων προέλευσης, στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, Αίτηση − Υπεύθυνη Δήλωση για τη μετάταξη/μεταφορά τους με σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.
Οι Διευθύνσεις, εντός προθεσμίας πέντε ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων − υπεύθυνων δηλώσεων θα πρέπει να προβούν σε αποτύπωση (καταγραφή) των προσόντων των υπαλλήλων και να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων τους οποίους αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ με τη χρήση ειδικής πληροφοριακής εφαρμογής που εκπονεί για το σκοπό αυτόν το ΑΣΕΠ.

Καταρτίζεται πίνακας από το ΑΣΕΠ
Μετά την παραλαβή των ανωτέρω πινάκων, το ΑΣΕΠ προβαίνει στον υπολογισμό της αναλυτικής και συνολικής βαθμολογίας των συμμετεχόντων (μοριοδότηση) και καταρτίζει: α) προσωρινό πίνακα κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα και β) προσωρινό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα.
Κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διάθεσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση στο ΑΣΕΠ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών από την επομένη της ανάρτησής τους στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ, οι οποίες εξετάζονται εντός οριζόμενης προθεσμίας από το αρμόδιο τριμελές ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο του φορέα προέλευσης.

Η αξιολόγηση  
Στο μεταξύ, από «ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ» θα αξιολογηθούν τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση «αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».
Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, οι τρεις εταιρείες που θα αναλάβουν την αξιολόγηση των οργανισμών και των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων έχουν την υποχρέωση να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσα σε τέσσερις μήνες. Ωστόσο, το οργανογράμματα των οκτώ πανεπιστημίων που έχουν πληγεί από το μέτρο της διαθεσιμότητας θα αξιολογηθούν τον πρώτο μήνα, ώστε να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων. «Έως τότε δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος» επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο Υπουργός Παιδείας.