Καλοκαίρι στα Γιάννενα με μουσική, θέατρο και χορό!

on .

Πλούσιο το πολιτιστικό «μενού»

Καλοκαίρι στα Γιάννενα με
μουσική, θέατρο και χορό!

 Τι θα δείτε σε Ε.Η.Μ., Ιτς Καλέ, Πλατεία Μαβίλη, Πολυχώρο «Δ. Χατζής»

THESMOFORIAZOYSES

•  Μπορεί ο καιρός να μην είναι σύμμαχος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε υπαίθριους χώρους εντός κι εκτός Ιωαννίνων, όμως ουσιαστικά το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει στα Γιάννενα και η συνέχεια προβλέπεται πλούσια, με ποικιλία θεαμάτων και ακροαμάτων!
Στο επίκεντρο για μία ακόμη καλοκαιρινή  περίοδο είναι το Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών που αναμένεται να φιλοξενήσει τις περισσότερες συναυλίες και παραστάσεις. Ήδη έγιναν σ’ αυτό κάποιες  εκδηλώσεις οι οποίες προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό θεατών, όπως η πρόσφατη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη. Εκτός από την Ε.Η.Μ., αρκετές εκδηλώσεις θα γίνουν επίσης ως τα τέλη του Αυγούστου, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, στην Πλατεία Μαβίλη, στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, αλλά και στο Ιτς Καλέ του Κάστρου.
Μουσικές βραδιές
Πλούσιο είναι το «μενού» και αυτό το καλοκαίρι όσον αφορά τις συναυλίες και άλλες μουσικές βραδιές που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Γιαννιώτικο κοινό. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η συναυλία που θα δώσει ο συμπατριώτης μας ρόκερ Γιώργος Γάκης με το συγκρότημά του, τους Troublemakers το Σάββατο, 5 Ιουλίου στο θέατρο Ε.Η.Μ.. Τίτλος της μουσικής παράστασης «Rock Legends in concerts».
Στις 12 Ιουλίου, με αφορμή την Πανσέληον, το Κουαρτέτο του Ρος Ντέιλυ θα δώσει συναυλία στο Ιτς Καλέ. Η διοργάνωση είναι της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ μία ημέρα μετά, στις 13 Ιουλίου, ο γνωστός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας θα ερμηνεύσει στον ίδιο χώρο μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκη σε μια βραδιά με τίτλο «το φεγγάρι είναι κόκκινο». Στις 9 Αυγούστου, επίσης νύχτα Πανσελήνου, θα βρεθεί στο Ιτς Καλέ ο Δημήτρης Υφαντής με μια ομάδα μουσικών, όπου θα παρουσιάσει πρόγραμμα με τίτλο «Άσπρα Καράβια τα όνειρά μας».
Πολλές μουσικές βραδιές θα προσφέρει και η Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, η οποία θα παρουσιάσει φέτος αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται αρκετές συναυλίες με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως ο Στέλλιος Ρόκκος που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στο Θέατρο της Ε.Η.Μ..
Το καλοκαίρι θα κλείσει μουσικά με ένα διήμερο ροκ μουσικής στην αυλή του Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Γάκη (26 – 27 Αυγούστου).
Πολύ θέατρο
Παραστάσεις για όλα τα γούστα θα δοθούν τις επόμενες εβδομάδες στα Γιάννενα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι:
• «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με πρωταγωνίστρια την Φιλαρέτη Κομνηνού που θα παρουσιαστούν την Τετάρτη, 2 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.,
• «Ο κατάδικός μου» με την Ελένη Ράντου που θα ανέβει στον ίδιο χώρο την Πέμπτη, 3 Ιουλίου,
• το «ωχ… Ηλέκτρα» του Πέτρου Φιλιππίδη στις 11 Ιουλίου και πάλι στην Ε.Η.Μ.,
• τα «Παντρολογήματα» με τον Γιάννη Μπέζο στις 16 Ιουλίου,
• η «Μαρία Πενταγιώτισσα» με τον Γ. Μποσταντζόγλου στις 17 Ιουλίου,
• οι «Θερμοφοριάζουσες με τον Γ. Κιμούλη στις 21 Ιουλίου και
• η κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στις 27 Ιουλίου.
Όλες οι παραστάσεις αυτές θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο της Ε.Η.Μ..
Από τους Γιαννιώτικους θιάσους οι «Αθεράπευτοι» θα παρουσιάσουν στην Ε.Η.Μ. τη μουσικοθεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» στις 6 Ιουλίου, ενώ μία ημέρα μετά η Θεατρική Ομάδα των Ραφτανιτών θα ανεβάσει το έργο  των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και φιλότιμο». Παράλληλα, το Πολυθέατρο θα παρουσιάσει την παράστασή του «Μια τεράστια έκρηξη» σε διάφορα σημεία του Νομού Ιωαννίνων (Μάρμαρα, Κοσμηρά, Νεοχωρόπουλο κ.λπ.).
Το τριήμερο 28 έως 30 Αυγούστου θα γίνει σε υπαίθριους χώρους των Ιωαννίνων και το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου με παραστάσεις διαφόρων ειδών (τσίρκο, κουκλοθέατρο, χορό κ.α.).
Αρκετός χορός
Όσον αφορά τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις, στο πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου ξεχωρίζει το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννιτών που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 2 Ιουλίου στην Πλατεία Μαβίλη με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου. Την ίδια ημέρα στον αύλειο χώρο των Παλιών Σφαγείων θα έχει βραδιά Tango με το συγκρότημα Tanguerissimo και την ομάδα Τάνγκο της Σχολής Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου.
…Και σινεμά
Επιστρέφει πάλι στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» το θερινό σινεμά, που είναι γεγονός ότι αγαπήθηκε από το κοινό τα προηγούμενα καλοκαίρια. «Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά» ο τίτλος και των φετινών προβολών ταινιών στην αυλή του Πολυχώρου που θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 7 Ιουλίου.