Πρέπει να μειωθούν οι φόροι για να γίνει η Ε.Ε. ανταγωνιστική

on .

Ο Αντ. Σαμαράς σε ημερίδα του ΕΛΚ:

Πρέπει να μειωθούν οι φόροι
για να γίνει η Ε.Ε. ανταγωνιστική

SAMARAS

• Στην ανάγκη μείωσης των φόρων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Πορτογαλία, με θέμα «Προκλήσεις για την ΕΕ το 2014-2019», ενώ υπογράμμισε ότι «οι δημοκρατίες δεν μπορούν να επιζήσουν περικόπτοντας τους μισθούς συνεχώς και για πάντα».
Η Ελλάδα σύντομα θα έχει ξεπεράσει την κρίση, όπως έγινε με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο, ήταν οδυνηρό, αλλά έχει γίνει απίστευτη πρόοδος και σίγουρα θα τα καταφέρουμε. Και μάλιστα, ο πιο αντικειμενικός κριτής κάθε χώρας, οι διεθνείς αγορές, ήδη πιστοποιούν από πού ξεκινήσαμε και πού βρισκόμαστε σήμερα. Από την αβεβαιότητα και την αστάθεια, στη σταθερότητα και την ανάπτυξη».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι «χρειαζόμαστε μια διαδικασία μείωσης των φόρων, ενώ την ίδια στιγμή θα ενισχύουμε τις δημοσιονομικές μας ισορροπίες. Η μείωση των φόρων είναι μια στρατηγική που μπορεί να προχωρήσει με ασφάλεια μόνο σταδιακά και σε μακροχρόνια βάση».