Γ. ΤΑΤΣΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ Ν’ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

on .

TATSHS

• Ο πρώην άσσος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Τάτσης και νυν τεχνικός στην ομάδα Κ-20, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, μεταξύ άλλων, τόσο για τις προσωπικές του επιδιώξεις όσο και για τους στόχους που έχουν οριοθετηθεί για τη νέα περίοδο.
• Ξεκίνησες την καριέρα σου σαν προπονητής της Κ17 και συνεχίζεις στην Κ20. Για ποιο λόγο επέλεξες να ασχοληθείς με νεαρές ηλικίες;
- Έχω μάθει και θέλω, να κάνω βήματα προοδευτικά, αλλά και να είμαι έτοιμος από πλευράς γνώσεων και προσόντων σε ότι επιχειρώ να κάνω. Άλλωστε, το πρώτο μου δίπλωμα προπονητικής το απέκτησα πριν από τρία χρόνια.
• Απέκτησες πρόσφατα το προπονητικό δίπλωμα UEFA A (Β περίοδος). Ποιες οι εμπειρίες σου;
- Ασχοληθήκαμε κυρίως με το δεύτερο επίπεδο καθοδήγησης, τον προγραμματισμό και την ανάλυση, χωρίς να παραλείπεται η επιμόρφωση σε άλλους τομείς, όπως η φυσική κατάσταση , η διατροφή, η ψυχολογία κλπ. Οι ώρες ήταν πάρα πολλές σε  πρακτική και θεωρία, αλλά ήταν τόσο ενδιαφέρον που η κούραση έμπαινε σε δεύτερη μοίρα. Είναι η τρίτη φορά που συμμετείχα και η κάθε μία από αυτές είναι ξεχωριστή.
• Ποιοι είναι οι στόχοι των τμημάτων υποδομής;
- Η ανίχνευση ταλέντων, η κατάλληλη εκπαίδευσή τους και η προώθησή τους στην πρώτη ομάδα.
• Υπάρχει συνεργασία με τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού ή και της Ηπείρου γενικότερα;
- Υπάρχει. Κάθε αξιόλογος ποδοσφαιριστής που είτε θα πέσει στην αντίληψή μας, είτε θα μας τον προτείνουν, θα τον αξιολογήσουμε και από κει και πέρα ερχόμαστε σε συνεννόηση με το σωματείο.
• Μπορεί ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να φιλοξενεί παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας;
- Δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα και πλέον ξεκαθαρίζουμε στα παιδιά που έρχονται για δοκιμαστικό πως είναι η κατάσταση. Στηριζόμαστε σε παιδιά από τον νομό, αλλά και σε άλλα παιδιά που έχουν την δυνατότητα να μένουν στα Ιωάννινα.
• Μπορεί η ομάδα των υποδομών να έχει συγχρόνως στόχο τόσο την εκπαίδευση και ανάδειξη αθλητών, όσο και την υψηλή βαθμολογική θέση, ή πρέπει να αδιαφορεί για το αποτέλεσμα;
- Ο κύριος στόχος είναι η ανάδειξη παιχτών. Αυτό γίνεται μετά από αξιολόγηση στην εκπαιδευτική διαδικασία και τους αγώνες. Το ζητούμενο σε αυτές τις παραμέτρους είναι να έχουμε συνεχή βελτίωση και να παίζουμε καλά. Όταν κερδίζουμε είναι το ιδανικό. Αν κερδίσουμε και δεν είμαστε καλοί τότε δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Η εκτίμηση γίνεται πάντα αξιολογώντας την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και έχουμε ανάλογες απαιτήσεις.
• Πώς περιμένεις τον φετινό ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ;
- Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυσκολότερο καθότι θα υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες. Το θετικό για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι ότι έχει ένα πολύ καλό βασικό κορμό, που αποτελείται από εξαιρετικούς και έμπειρους πλέον ποδοσφαιριστές, παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία ο κος Πετράκης, μαζί με όλο του το επιτελείο και φυσικά θεωρώ ότι θα έχει κοντά του και όλους τους φιλάθλους που η παρουσία τους είναι πλέον αναγκαία. Στηριζόμενος πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.