Στα χέρια της Αστυνομίας από χθες και ο δεύτερος ληστής των ΕΛΤΑ Καναλλακίου

on .

SYLLYPSH XEIROPEDES

• Μετά από ανθρωποκυνηγητό αρκετών ημερών, με θερμικές κάμερες και ειδικό εξοπλισμό, με ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, με περιπολίες και μπλόκα, τελικά χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 4, στο Πετούσι Παραμυθιάς, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν και τον δεύτερο πάνοπλο Αλβανό ληστή των ΕΛΤΑ Καναλακίου, που είχε διαφύγει πεζός, παίζοντας με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.
Ας σημειωθεί ότι η σύλληψη έγινε όταν ο νεαρός Αλβανός προσπάθησε να προσεγγίσει σπίτι για να βρει νερό και τροφή, κάτι που είχε ξανακάνει και το γνώριζαν οι Αστυνομικοί.
Στις 5.30 περίπου το απόγευμα και με εμφανή τα σημάδια κόπωσης από την πολυήμερη περιπλάνησή του, ο Αλβανός κακοποιός μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, ενώ τώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στους άλλους δυο συνεργούς των ληστών που εικάζεται ότι ίσως βρίσκονται ακόμη στην περιοχή μας.

Ο κλοιός είχε σφίξει
Ο κλοιός της Αστυνομίας είχε σφίξει έντονα γύρω του, καθώς οι Αρχές ήταν σε διαρκή  συναγερμό τις τελευταίες ημέρες, με τους αστυνομικούς των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, να τον έχουν εντοπίσει την Κυριακή κοντά στην Εγνατία οδό . Με δεδομένο ότι ίχνη του είχαν βρεθεί στα Γραμμενοχώρια, οι αστυνομικοί είχαν τα τελευταία 24ωρα εντείνει τις περιπολίες κοντά στην Εγνατία, πιστεύοντας πως θα επιλέξει αυτόν τον δρόμο διαφυγής. Οι εκτιμήσεις τους αποδείχθηκαν βάσιμες και ο Αλβανός φυγάς εντοπίστηκε την Κυριακή κοντά στον κόμβο της Τύριας.
Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, έφτασαν μια ανάσα από το να τον συλλάβουν, ωστόσο για μία ακόμη φορά ο Αλβανός δράστης κατάφερε να ξεφύγει.
Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν επικεντρωθεί κοντά στο Πετούσι Παραμυθιάς, με τους αστυνομικούς να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή, ενώ ούτε από αέρος είχαν σταματήσει οι έρευνες του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ