«Το κοινό στα Γιάννενα πάντα έτοιμο να…κάψει το σενάριο»!

on .

Ο ηθοποιός Δημ. Μακαλιάς τονίζει

«Το κοινό στα Γιάννενα πάντα
έτοιμο να…κάψει το σενάριο»!

Μιλάει στον «Π.Λ.» με αφορμή την αποψινή παράσταση στην Ε.Η.Μ.

MAKALIAS

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΗ

• Το θεατρόφιλο κοινό στα Γιάννενα είναι και θερμό και πολύ ανοιχτό σε πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις όπως η παράσταση «Κάψε το Σενάριο», με τους κωμικούς αυτοσχεδιασμούς, που βασίζεται σε θέματα και ιδέες τις οποίες δίνουν οι θεατές στους πρωταγωνιστές της!
Αυτό τονίζει στον «Π.Λ.» ο νεαρός ταλαντούχος ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς, που παρέα με μια ομάδα πέντε ακόμα κωμικών θα παρουσιάσουν απόψε στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. την παράστασή τους, συνέχεια της ομώνυμης εκπομπής του MEGA, με την οποία γυρνούν όλη την Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια. Παράλληλα, μιλάει για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις των αυτοσχεδιασμών αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουν απ’ το κοινό εν μέσω κρίσης. Την παράσταση στηρίζει ο «Π.Λ.» ως χορηγός επικοινωνίας.

Η συνέντευξη
• Δημήτρη αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι με παράσταση στα Γιάννενα, έτσι δεν είναι;
- Όχι, στα Γιάννενα έχω έρθει αρκετές φορές με διάφορες θεατρικές παραστάσεις αλλά και προσωπικά για διακοπές. Και με το «Κάψε το Σενάριο» είναι η τρίτη χρονιά που ερχόμαστε, οπότε είναι μια πόλη που ξέρουμε καλά και την αγαπάμε πάρα πολύ.

• Έχεις σχηματίσει λοιπόν εικόνα για το Γιαννιώτικο κοινό. Πώς το κρίνεις;
- Το κοινό στα Γιάννενα είναι πάρα πολύ θερμό και πολύ ανοιχτό, γιατί αυτή η παράσταση που κάνουμε είναι πολύ ιδιαίτερη και απαιτεί το κοινό να είναι μαζί μας και να συμμετέχει. Μπορώ να πω ότι τα Γιάννενα είναι από τις πόλεις όπου ο θεατής έρχεται προετοιμασμένος να παίξει μαζί μας αλλά και να μας δώσει θέματα για να αυτοσχεδιάσουμε για εκείνον.

• Το «Κάψε το Σενάριο» είναι μία πρωτότυπη παράσταση, με αυτοσχεδιασμούς και πολύ γέλιο. Πώς προέκυψε η ιδέα γι’ αυτήν;
- Η παράσταση προέκυψε από την ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζουμε η ίδια ομάδα στο MEGA. Έχει, θα έλεγα, ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό. Κάθε παράσταση είναι απόλυτα μοναδική και δεν μπορεί να ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο. Κάθε βράδυ αυτοσχεδιάζουμε ανάλογα με το θέμα και τις επιλογές του κοινού. Κι εκατό φορές να την δει κανείς, λοιπόν, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι και η μαγεία της.
• Αυτός ο αυτοσχεδιασμός όμως που κάνετε δεν είναι πιο απαιτητικός απ’ τους ρόλους στις κλασικές παραστάσεις;
- Σίγουρα και το να ξέρεις τι έχεις να πεις και τι έχεις να κάνεις σου προσφέρει και μία ασφάλεια, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που κάνουμε εμείς μας αφήνει… έρμαιο στα χέρια του θεατή, αλλά ταυτόχρονα έχει και μία πολύ ωραία πρόκληση στο να παλέψεις να ανταποκριθείς σε ό,τι σου ζητάνε! Είναι πολύ δύσκολο αυτό, αλλά επειδή εμείς περνάμε καλά κάνοντάς το, νομίζω ότι και το κοινό διασκεδάζει μ’ αυτό και κάπως έτσι το έχουν αγκαλιάσει τόσο πολύ τα τελευταία τρία αυτά χρόνια…
• Ως ομάδα λοιπόν ποιο είναι το βασικό σας κίνητρο με το «Κάψε το Σενάριο»; Να προσφέρετε γέλιο, να ψυχαγωγήσετε, να προβληματίσετε, ίσως;
- Όλα αυτά μαζί. Σίγουρα η βασική μας επιδίωξη είναι ο κόσμος να έρθει να γελάσει, να διασκεδάσει, να περάσει ευχάριστα, με τους αυτοσχεδιασμούς που μπορεί να δείχνουν μία… ελαφράδα επειδή γίνονται πολύ γρήγορα, όμως ο καθένας από μας τους ηθοποιούς αλλά και οι επιλογές του κοινού μεταφέρουν και μεταφράζουν εν τέλει τις ανησυχίες που όλοι έχουμε. Επομένως, υπάρχει ένα γλυκόπικρο γέλιο για οτιδήποτε μας απασχολεί και οτιδήποτε θέλουμε να δούμε. Άρα αναπόφευκτα όλο αυτό έχει να κάνει με το τι ψάχνουμε και το τι ζούμε αυτή τη στιγμή!

• Η εμπειρία της καλοκαιρινής περιοδείας ανά την Ελλάδα πώς είναι;
- Η περιοδεία είναι μία φοβερή ευκαιρία να γυρίσεις όλη την Ελλάδα. Είναι ωραίο να γυρνάς… Εμείς τώρα ερχόμαστε ήδη σε επαφή με κόσμο που έχουμε ξαναδεί, ξέρουμε το κοινό κάθε φορά πώς ανταποκρίνεται. Είναι ωραία αίσθηση να γνωρίζεις τον κόσμο που θέλει να σε δει από κοντά και αυτό μας γεμίζει. Επίσης κάνουμε και διακοπές. Μπαίνουμε σ’ ένα βανάκι οι έξι μας και μ’ αυτό γυρνάμε από πόλη σε πόλη. Αυτό είναι πολύ παρεΐστικο!