Μοναδική εμπειρία για πολλούς ο Νυκτερινός Δρόμος Ιωαννίνων

on .

1HS

• Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου ο 1ος Νυκτερινός Παραλίμνιος Δρόμος Ιωαννίνων, στον οποίο συμμετείχαν κάτι λιγότεροι από 1.000 δρομείς, όχι μόνο απ’ τα Γιάννενα αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Ο αγώνας του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων που όλα δείχνουν ότι θα έχει και συνέχεια, κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με την βοήθεια της Αστυνομίας και Εθελοντών του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και των εθελοντών της διοργάνωσης.
Η εκκίνηση δόθηκε μπροστά ακριβώς απ’ τα Παλιά Σφαγεία στην Παραλίμνιο και οι δρομείς, αφού έκαναν τον γύρο του Κάστρου, κατευθύνθηκαν προς το ODEON, πέρασαν στον παραλίμνιο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, έκαναν στροφή λίγο μετά την δεύτερη ξύλινη γέφυρα και τερμάτισαν στο σημείο της εκκίνησης.
Συνολικά το νήμα κατάφεραν να κόψουν 802 αθλητές όλων των ηλικιών και κατηγοριών, οι οποίοι φάνηκαν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα την διαδρομή δίπλα στην Παμβώτιδα, έστω κι αν το φεγγάρι είχε κρυφτεί πίσω από σύννεφα!

Οι πρώτοι νικητές
Μεγάλος νικητής του Πρώτου Νυκτερινού Δρόμου Ιωαννίνων αναδείχθηκε ο σπουδαίος δρομέας Δημήτρης Θεοδωρακάκος που βρέθηκε στα Γιάννενα για να συμμετάσχει στον αγώνα. Τερμάτισε τα 10 χιλιόμετρα με τον εντυπωσιακό χρόνο των 00.32.40! Δεύτερος στη γενική κατάταξη ήταν ο Γιαννιώτης δρομέας Κων/νος Δουβανάς με χρόνο 00.34.38 και τρίτος ο επίσης Γιαννιώτης Βασίλης Τσώλης με επίδοση 00.35.06.

Στις Γυναίκες…
Στην γενική κατηγορία των Γυναικών πρώτη έκοψε το νήμα η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Ελένη Διαμάντη με χρόνο 00.40.33.
Ακολούθησε η Αθανασία Φίλιου από το Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων με επίδοση 00.42.27 και η επίσης αθλήτρια του Ν.Ο.Ι. Χαρά Κωστούλα με χρόνο 00.44.04.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ