Στις… επάλξεις και οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

on .

 Συνέλευση κάνουν σήμερα

• Για απεργία μίλησε στον «Π.Λ.» η Πρόεδρός τους

PANEPISTHMIO-IOANNINON GLYPTO

• Αναταράξεις προκαλεί στα Πανεπιστήμια η διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων τους και απ’ αυτές φαίνεται πως δεν θα γλιτώσει ούτε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Χθες βράδυ αναμένονταν η ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον τελικό αριθμό των διαθέσιμων υπαλλήλων που θα μπουν σε διαδικασία κινητικότητας, ενώ ο Σύλλογος Διοικητικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιεί σήμερα γενική συνέλευση για να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του. Μιλώντας σχετικά χθες στον «Π.Λ.», η Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπία Τσαπάρη προανήγγειλε κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα, κατά το πρότυπο άλλων ΑΕΙ, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, πιθανώς υπό τη μορφή απεργίας. Ωστόσο αυτό θα καθοριστεί σήμερα. Οι θέσεις κινητικότητας που θα βγάλει το Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης δεν θα είναι πάνω από 500 – 600 σχολίασε η κ. Τσαπάρη, η οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως προσχηματική την κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για το ζήτημα.

Συνάντηση στην Αθήνα

Στελέχη του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν την περασμένη Τετάρτη σε συνάντηση στο Υπουργείο Δ/κής Μεταρρύθμισης με συνεργάτη του Υπουργού, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι απολύσεις είναι στις μνημονιακές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και πρέπει να υλοποιηθούν. «Προσπαθούμε να φύγουν όσο το δυνατόν λιγότεροι συνάδελφοι, αφού κάποιοι θα φύγουν σίγουρα. Αυτό που ζητάμε είναι να μπουν όλοι στην κινητικότητα, αλλά οι δικοί μας συνάδελφοι εδώ στα Γιάννενα ζητήσαμε να πάνε σε θέσεις του Δημοσίου εντός της Περιφέρειας Ηπείρου. Δεν μπορεί να μετατεθεί ένας υπάλληλος με 650 – 700 ευρώ μισθό στην Ξάνθη ή το Αιγαίο», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών. Αίτημα που από το Υπουργείο διαβεβαίωσαν ότι θα το εξετάσουν.

«Τουλάχιστον ειλικρινείς…»

Η κ. Τσαπάρη ανέφερε χθες πάντως ότι τουλάχιστον στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ξεκάθαροι και ειλικρινείς για το πώς βλέπουν το ζήτημα της διαθεσιμότητας, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στο Υπουργείο Παιδείας όπου εξακολουθούν, όπως είπε, να λένε ψέματα. Συνολικά οι διαθέσιμοι υπάλληλοι των ΑΕΙ ανέρχονται σε 1.038. Από αυτούς οι 48 είναι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ