Πυροβόλησε άσκοπα έξω από καφετέρια

on .

Πυροβόλησε άσκοπα έξω από καφετέρια

• Πυροβόλησε άσκοπα με την καραμπίνα του ξημερώματα και γι’ αυτό συνελήφθη! Ο λόγος για έναν 53χρονο άνδρα στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος βρισκόμενος έξω από καφετέρια της πόλης πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα. Άν­δρες της τοπικής Ασφάλειας τον συνέλαβαν και το όπλο καθώς και τρία κυνηγετικά φυσίγγια κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθησαν δύο επειδή χρωστούσαν… φυλακή

XEIROPEDES 2

• Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα και το Λούρο σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 43χρονος άνδρας στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί επιταγών». Παράλληλα, στο Λούρο συνελήφθη μια 46χρονη Ρομά επειδή σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για απλή συνέργεια σε κλοπή, πράξη που έλαβε χώρα στην Πρέβεζα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Έφυγε» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας

• Τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και τους οικείους του γιατρού, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αρταίων και μέλους του Δ.Σ. της ΠΕΔ Αλέξανδρου Μάνου που πέθανε ξαφνικά, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος Γιάννης Παπαλέξης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. «Ο Αλέξανδρος Μάνος υπήρξε πάντα λαμπρό παράδειγμα ενεργού πολίτη με αξιέπαινη κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική δράση. Διακρίθηκε στην τοπική μας κοινωνία για το ήθος, την κοινωνική ευαισθησία και την επιστημονική αρτιότητα του. Η απώλεια του είναι απώλεια για όλους μας», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΕΔ.

Πυρκαγιά μικρής έκτασης στο Μύτικα Πρέβεζας

• Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή μεταξύ του Μύτικα και της Πρέβεζας ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου, ξεκινώντας από χωράφι λίγο πριν την διασταύρωση για Μύτικα και μετά την ΒΙΠΕ. Στο σημείο της φωτιάς έφτασαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία κατόρθωσαν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν προλάβει να προξενήσει μεγάλες ζημιές. Η πυρκαγιά έκαψε δύο στρέμματα περίπου με χαμηλή βλάστηση και ξερόχορτα.

Φωτιά χωρίς ζημιές σε πλοίο στη Βασιλική Λευκάδας

• Περιορισμένης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πλοίο το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμένα Βασιλικής της Λευκάδας. Στο σημείο έσπευσε όχημα του Λιμενικού από το Νυδρί και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο προέβη άμεσα στην κατάσβεσή της. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν υφίσταται κίνδυνος βύθισης του σκάφους, λόγω της περιορισμένης έκτασης της πυρκαγιάς.