«Σημαιοφόρος» της νέας Ελλάδας ο Πολιτισμός

on .

Ο Κ. Τασούλας μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

«Σημαιοφόρος» της νέας Ελλάδας ο Πολιτισμός

tasoylas-kostas-2012

• Την πρώτη  του υπηρεσιακή συνάντηση, ως Υπουργός Πολιτισμού είχε χθες ο Κώστας Τασούλας με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Γιαννιώτης Υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον πολιτισμό είναι πολύ μεγάλο.
«Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει σημαντικά, θετικά βήματα» σημείωσε ο κ. Τασούλας αναγνωρίζοντας το έργο των προκατόχων του, αναφέροντας  επ’ αυτού, ότι τα μουσεία είναι ανοικτά από το πρωί έως το βράδυ και ότι γίνονται δραστηριότητες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
«Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν, να διευρυνθούν. Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να είναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Δεν χάνει χρόνο…

• Ο Κώστας Τασούλας  είχε αποδείξει απ’ όταν ανέλαβε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ότι πρώτο μέλημά του είναι η βοήθεια της πατρίδας του, με όποιες δυνάμεις και μέσα διαθέτει.
Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που επενέβη για το στρατόπεδο Βελισαρίου τότε, αντίστοιχα και τώρα ως Υπουργός Πολιτισμού φαίνεται πως δεν θέλει να χάσει  χρόνο για τον τόπο του… Έτσι, χθες δέχτηκε στο γραφείο του, στο Υπουργείο, τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χρηστοβασίλη και συζήτησαν για αρκετή ώρα θέματα  που ετέθησαν από τον Πρόεδρο και που σίγουρα θα τύχουν της υποστήριξης του Γιαννιώτη Υπουργού.
Β. Στ.