Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Νοσοκ. Φιλιατών

on .

Ενισχύονται τα χειρουργεία και άλλες ιατρικές υπηρεσίες

Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Νοσοκ. Φιλιατών

Δηλώσεις του Διοικητή του Σπ. Δερδεμέζη

nosokomeio filiaton

• Επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο Διοικητής του κ. Σπύρος Δερδεμέζης, απαντώντας σε όσους πιστεύουν ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα κλείσει. Όχι μόνο θα συνεχίσει τη λειτουργία του, αλλά ενισχύεται και μεγαλώνει, με τη νέα πτέρυγα που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα, ενισχύοντας κυρίως τα χειρουργεία, αλλά και άλλες ιατρικές υπηρεσίες.
Από την πρώτη στιγμή κυριάρχησε η προσπάθεια να συμμαζευτούν τα οικονομικά του νοσοκομείου, όπως και έγινε, εξασφαλίζοντας καλύτερες συμφωνίες με τους προμηθευτές και περιστολή των δαπανών.

Έτοιμη η νέα πτέρυγα
Σχεδόν έτοιμη να τεθεί σε πλήρη λειτουργία είναι η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών, όπως ανέφερε ο Διοικητής Σπύρος Δερδεμέζης, μιλώντας χθες  στην εκπομπή ΒΗΜΑ στον Πολίτη και την Βίλιαν Στασινού. Εδώ και 10 ημέρες έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου, «δηλαδή, η ευθύνη φύλαξης και λειτουργίας της νέας πτέρυγας εναπόκειται πλέον σε εμάς. Αυτό όμως προϋποθέτει αύξηση προϋπολογισμού προς το Νοσοκομείο μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, ο κ. Δερδεμέζης επεσήμανε πως  θα πρέπει να ξεκινήσει να γίνεται η μετεγκατάσταση στη νέα πτέρυγα, καθώς εάν το έργο δεν ολοκληρωθεί σε 12 μήνες, θα απενταχθεί. «Θα πρέπει δηλαδή να επιστρέψουμε 11,3 εκ. ευρώ στην Ε.Ε. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά».
Να σημειωθεί, ότι υπάρχει ένα 4% των εργασιών που μένει να εκτελεστεί, ενώ η πτέρυγα θα έχει νέα χειρουργική κλινική, θα αυξηθεί σε μέγεθος η παιδιατρική και η γυναικολογική κλινική, ενώ δημιουργούνται και δυο νέες μονάδες, για το Αλτσχάιμερ και του παρηγορητικού πόνου.
Τέλος, στο Νοσοκομείο (στο οποίο δεν υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, αλλά βοηθητικού), θα μπουν και 57 νέα κρεβάτια, με αποτέλεσμα η δύναμη του Νοσοκομείου να αυξηθεί στα 147.