Στους βαθμούς και τις βάσεις τώρα το βλέμμα των υποψηφίων

on .

Έπεσε χθες η αυλαία των Πανελλαδικών…

Στους βαθμούς και τις βάσεις

τώρα το βλέμμα των υποψηφίων

Στις 21 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

• Με το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» έπεσε χθες η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και τώρα το βλέμμα τους στρέφεται στην βαθμολογία και στο πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις.
Οι επαναληπτικές πανελλαδικές των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου, ενώ το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

Οι βάσεις
Για άνοδο βάσεων στα 4 από τα 5 Επιστημονικά Πεδία και συνωστισμό υποψηφίων όχι μόνο στις υψηλόβαθμες, αλλά κυρίως στις σχολές με μεσαίες βαθμολογίες και στα περιφερειακά τμήματα προϊδεάζουν τα πρώτα στοιχεία των βαθμολογιών στις φετινές εξετάσεις. Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στο 1ο Πεδίο αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων μέχρι 200 μόρια. Στο 2ο και 4ο Πεδίο, λόγω των βατών θεμάτων σε Μαθηματικά και Φυσική αναμένεται σημαντική άνοδος των βάσεων.
Στο 3ο Πεδίο στα ύψη αναμένεται να βρεθούν οι Ιατρικές Σχολές (Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάνω από τα 19.000 μόρια), ενώ στις υπόλοιπες θα υπάρξει αύξηση περί τα 200 μόρια.
Στο 5ο Πεδίο δεν αναμένονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις, αφού η καλύτερη επίδοση αντισταθμίζεται από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων. Καλύτερη και ακριβέστερη εκτίμηση θα μπορεί να γίνει όταν το υπουργείο ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών και την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης.
***
• Υπενθυμίζεται ότι το μηχανογραφικό αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας  (www.minedu.gov.gr) στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ενώ εντάσσεται στο μηχανογραφικό και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Μετά τις 15 Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.