Λύσεις σε προβλήματα της Ηπείρου προσδοκά ο Αλεξ. Καχριμάνης

on .

Από τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Αγρ. Ανάπτυξης, Εργασίας και Πολιτισμού

Λύσεις σε προβλήματα της Ηπείρου

προσδοκά ο Αλεξ. Καχριμάνης

Ενίσχυση της αστυνόμευσης περιμένει ο Δήμαρχος Πωγωνίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Στα παραγωγικά Υπουργεία, όπως το Ανάπτυξης και το Αγροτικής Ανάπτυξης στρέφει το ενδιαφέρον του, μετά και τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης,  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης,   την ίδια ώρα που εκφράζει τον προβληματισμό του  και για τις  πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, τους οποίους αναλαμβάνει ο Κώστας Τασούλας.
Τα παραπάνω ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα  όπως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα σημάνει την απαρχή για διευθέτηση εκκρεμοτήτων και την επίλυση προβλημάτων. Την πρώτη πόρτα που μάλλον θα χτυπήσει ο κ Καχριμάνης, είναι αυτή του υφυπουργού Εργασίας Αντώνη Μπέζα, ευελπιστώντας να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ασφάλισης των επαγγελματιών στα χωριά κάτω των 2000 κατοίκων. «Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν έχει λύση. Ο ΟΓΑ πρέπει να γίνει ασφαλιστικός οργανισμός και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές μέχρι 2000 κατοίκους να είναι εκεί, έστω κι αν χρειαστεί να γίνει μια ξεχωριστή κατηγορία. Να μη γίνονται έρμαιο οι πολίτες του κάθε πολιτικού ή υπαλλήλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
Στην αναμονή για την υλοποίηση μέτρων βελτίωσης της αστυνόμευσης της παραμεθόριας περιοχής Πωγωνίου, βρίσκεται ο Δήμαρχος Κ. Καψάλης.   Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αποτελεί την μόνιμη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου, που ελπίζει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης να συνεχίσει τις προσπάθειες του Νίκου Δένδια, ενώ συνεχής είναι η συνεργασία με τους άλλους παραμεθόριους Δήμους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Εσχάτως προέκυψε πρόβλημα και με απόπειρες ζωοκλοπών, με Αλβανούς κτηνοτρόφους να έχουν βάλει στο μάτι τα κοπάδια αγελάδων και προβάτων των κατοίκων του Πωγωνίου.
Ένα φαινόμενο που είχε να συμβεί αρκετά χρόνια και δημιούργησε επιπρόσθετη ανησυχία στους λιγοστούς και ηλικιωμένους στην πλειονότητά τους κατοίκους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. «Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ζουν με την καραμπίνα στο χέρι. Φοβάται ο κόσμος να μείνει στα χωριά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καψάλης εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις για την ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων με θερμικές κάμερες και λειτουργία επιχειρησιακού κέντρου.