Τα αγριόχορτα θέριεψαν και «απειλούν» το κέντρο της πόλης!

on .

Πόσα λεφτά χρειάζονται για να κοπούν;

Τα αγριόχορτα θέριεψαν και

«απειλούν» το κέντρο της πόλης!

Έγιναν καταφύγιο φιδιών και εστίες φωτιάς…

• Μπορεί πριν λίγες μέρες ο Αντιδήμαρχος Δημ. Κατηρτσίδης να παραδέχονταν μέσω του «Π.Λ.» ότι τώρα που έφυγαν οι πενταμηνίτες ο τομέας καθαριότητας και πρασίνου να έκανε… κοιλιά, ωστόσο ήδη έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι και κάτι πρέπει να γίνει.
Οι επισκέπτες πληθαίνουν στην πόλη μας και τα παράπονα για αδιαφορία στα θέματα νοικοκυροσύνης μεγαλώνουν.
Το στοίχημα λοιπόν που καλείται να κερδίσει ο Δήμος Ιωαννιτών, σε μια περίοδο ομολογουμένως δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού, είναι να καταφέρει να σουλουπώσει τα κεντρικά έστω σημεία των Ιωαννίνων.
Καταρχήν επείγει το κόψιμο των άγριων χόρτων που έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα πολλές περιοχές, ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που παραθέτουν οι «skeptomenoipolites2013» από το Πνευματικό Κέντρο των Ιωαννίνων, όπου τα χόρτα κοντεύουν να «πνίξουν» το κτίριο!
Αλήθεια, τόσο δύσκολο είναι να κοπούν, όχι απλά μόνο για θέμα αισθητικής, αλλά κυρίως ασφάλειας, αφού εύκολα μπορεί να γίνει εστία πυρκαγιάς, ή και «καταφύγιο» επικίνδυνων ερπετών. (Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες μια δεντρογαλιά εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης!)

Στο Νησάκι
Μπορεί το Νησάκι των Ιωαννίνων να προσελκύει μεγάλο μέρος επισκεπτών, ωστόσο η εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες δεν μας τιμά ως πόλη και ως Γιαννιώτες.
Μέσα από την ιστοσελίδα τους (ioannina2013.blogspot.gr) οι «σκεπτόμενοι πολίτες» καταγράφουν τα… παρατράγουδα που υπάρχουν εδώ και πολύ  καιρό στο Νησί! Και δίκαια αναρωτιούνται: «σ' ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, πόσα κιλά ζυγίζει άραγε η αδιαφορία; Αμ, η ντροπή;». Ας απαντήσουν οι αναγνώστες…