Στόχος μας, ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες

on .

Ο Αντ. Μπέζας για τα νέα καθήκοντά του:

Στόχος μας, ποιοτικότερες

υπηρεσίες στους πολίτες

Δρομολογήθηκαν μεταρρυθμίσεις στο σύστημα Υγείας…

• Στο έργο που τον περιμένει στο νέο πόστο, του υφυπουργού Εργασίας, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας ότι «οι στόχοι είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, να υλοποιηθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, να περιοριστεί η γραφειοκρατία, να παρέχονται περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες και να σταματήσει η ταλαιπωρία για τους πολίτες».
«Οφείλουμε να τα καταφέρουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τα καταφέρουμε», υπογράμμισε.

Απολογισμός για το Υπ.Υγείας
Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Μπέζας έκανε ένα «μίνι» απολογισμό για το έργο που επιτελέστηκε, επί υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη και της δικής του θητείας ως Υφυπουργού. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:  
«Υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς του συστήματος υγείας. Στη δημόσια υγεία, την ψυχική υγεία, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, τη διαχείριση του φαρμάκου, στην οικονομική διαχείριση και τη διοικητική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, στα επαγγέλματα υγείας, στη διαχείριση του αίματος, στο σύστημα διακομιδών και το ΕΚΑΒ, στη δημιουργία δικτύου υγειονομικής προστασίας των ανασφάλιστων και κυρίως η μεγάλη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ.
Τρείς αποκλειστικά στόχους είχαμε σ’ αυτή την εργώδη προσπάθεια:  Πρώτον, να εξασφαλίσουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες. Δεύτερον, να μειώσουμε τις ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και τρίτον, να βελτιώσουμε την οικονομική αποτελεσματικότητα του συστήματος, ώστε να εξοικονομηθούν πολύτιμοι δημόσιοι πόροι. Αυτοί ήταν οι στόχοι μας, αυτές ήταν οι επιδιώξεις μας και η ιστορία, επαναλαμβάνω, θα κρίνει αν τους πετύχαμε».