17 ΚΔΑΠ στην Ήπειρο απειλούνται με λουκέτο

on .

Στο «κόκκινο» βρίσκονται 100 σε όλη την Ελλάδα

17 ΚΔΑΠ στην Ήπειρο

απειλούνται με λουκέτο

Καμπανάκι κρούει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων

• Καμπανάκι κινδύνου προς κάθε αρμόδιο κρούει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), κάνοντας λόγο για οριακές καταστάσεις, λόγω υποχρηματοδότησης, σε πολλές από αυτές τις κοινωνικές δομές ανά την Ελλάδα.
Στην επιστολή της προς τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ καταγράφει με λεπτομέρειες τα περίπου 100 ΚΔΑΠ (17 από αυτά βρίσκονται στην Ήπειρο) που είναι στο «κόκκινο» και κινδυνεύουν ακόμη και με λουκέτο!  
«Μπορεί το Υπουργείο Εργασίας να δεσμεύτηκε για 140.000.000 ευρώ, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουμε πολύ καλά, πως αν δεν καλυφθεί το ποσό που υπολείπεται, οι Κοινωνικές Δομές θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία επικαλείται και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, για την κρισιμότητα του θέματος.

«Κατάφωρη αδικία…»
«Ο ίδιος ο Υφυπουργός Εργασίας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. τόνισε, πως αν δεν βρεθούν τα χρήματα αυτά, θα έχουμε οριζόντια μείωση της χρηματοδότησης σε Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. - μεΑ, Παιδικούς, Βρεφικούς» και προσθέτει:
«Μια τέτοια είδους μείωση θα αποτελέσει κατάφωρη αδικία αλλά και “χαριστική βολή” για τα Κ.Δ.Α.Π., τα οποία είχαν υποστεί σκανδαλώδη μείωση 50% την χρονιά 2012-2013».
Στην επιστολή τονίζεται ακόμη ότι «αν με τη νέα χρονιά, λοιπόν, επιχειρηθεί η παραμικρή μείωση της χρηματοδότησης των Κ.Δ.Α.Π. (μείωση voucher), θα έχουμε, με μαθηματική ακρίβεια, το κλείσιμο περίπου 100 Δομών Κ.Δ.Α.Π. σε όλη την Ελλάδα».

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων
Σύμφωνα με την λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων, στην Π.Ε. Ιωαννίνων πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο Δήμο Ιωαννιτών τα ΚΔΑΠ Αμφιθέας (με 22 προσφερόμενες θέσεις και 4 εργαζόμενους), Κατσικάς (35 θέσεις, 2 εργαζόμενους), Νεοκαισάρειας (31 θέσεις, 3 εργαζόμενους) Περιβλέπτου (25 θέσεις και 3 εργαζόμενους), στο Δήμο Ζίτσας το ΚΔΑΠ Ευρυμενών (25 θέσεις, 2 εργαζόμενους), στο Δήμο Δωδώνης το ΚΔΑΠ Δωδώνης (18 θέσεις, 1 εργαζόμενος), στο Δήμο Κόνιτσας το ΚΔΑΠ Κόνιτσας (20 θέσεις, 4 εργαζόμενους), στο Δήμο Μετσόβου το ΚΔΑΠ Χρυσοβίτσας (25 θέσεις, 2 εργαζόμενους), στο Δήμο Πωγωνίου το ΚΔΑΠ Άνω Καλαμά (40 θέσεις, 3 εργαζόμενους).

Στην Π.Ε. Άρτας
Στην Π.Ε. Άρτας πρόβλημα αντιμετωπίζουν, στο Δήμο Αρταίων το ΚΔΑΠ 9ου Δημ. Σχολείου Άρτας (26 θέσεις, 2 εργαζόμενους), το ΚΔΑΠ Δημ. Σχολείου Γραμμενίτσας (40 θέσεις, 2 εργαζόμενους), στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων το ομώνυμο ΚΔΑΠ (30 θέσεις, 3 εργαζόμενους).

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας πρόβλημα αντιμετωπίζουν, στο Δήμο Ηγουμενίτσας το ΚΔΑΠ Αρίων (25 θέσεις, 3 εργαζόμενοι) και στο Δήμο Φιλιατών το ΚΔΑΠ Απόλλωνας (20 θέσεις, 3 εργαζόμενοι).

Στην Π.Ε. Πρέβεζας
Στην Π.Ε. Πρέβεζας πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο Δήμο Πρέβεζας τα δυο ΚΔΑΠ Νεάπολης (με 30 θέσεις παιδιών έκαστο και από 3 εργαζόμενους) και στο Δήμο Ζηρού το ομώνυμο ΚΔΑΠ (με 30 θέσεις και 2 εργαζόμενους).