Δυο νεκροί και δυο τραυματίες σε τροχαία δυστυχήματα το τριήμερο

on .

Σε οδικές αρτηρίες της Ηπείρου

Δυο νεκροί και δυο τραυματίες σε

τροχαία δυστυχήματα το τριήμερο

Κύρια αιτία η ολισθηρότητα των δρόμων…

• Την επικινδυνότητα των δρόμων της Ηπείρου επεσήμανε ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Χρήστος Πετσινός, με αφορμή τα τροχαία που σημειώθηκαν κατά το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Πιο συγκεκριμένα τελευταίο ταξίδι ήταν αυτό στη Θεσπρωτία για έναν 66χρονο μοτοσικλετιστή από την Αυστρία. Το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ κινούνταν στην Εθνική Οδό Σαγιάδας – Μαυροματίου, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, η οποία έπεσε σε γκρεμό για να καταλήξει στην παραλία Κεραμίδι.
Ο θάνατος του 66χρονου, που σκόπευε να συνεχίσει το ταξίδι του στην Αλβανία, ήταν ακαριαίος, ενώ η μοτοσικλέτα μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. Σύμφωνα με καταγγελίες, στο ίδιο σημείο έχουν σημειωθεί και άλλα σοβαρά τροχαία το τελευταίο διάστημα, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου από διαρροή νερού.

Σκοτώθηκε με τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε και ένας 54χρονος το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αρτοπούλα Ιωαννίνων, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε  εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος  ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.
Ακόμη, δυο τραυματίες είναι ο απολογισμός ενός τροχαίου που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ε.Ο Ιωαννίνων- Άρτας, κοντά στο Αυγό. Το Ι.Χ., στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και αναποδογύρισε. Στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστική, Τροχαία και ΕΚΑΒ, με τους τραυματίες να διακομίζονται στο Νοσοκομείο.
Για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές μερικών χιλιομέτρων.

Δίπλωσε νταλίκα

Το απόγευμα της Δευτέρας, ένα τροχαίο ατύχημα στάθηκε η αιτία για να διακοπεί για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στην… κατ’ ευφημισμόν Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας. Λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, μία νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της στην περιοχή της Κανέτας, κοντά στη διασταύρωση για Δερβίζιανα, με αποτέλεσμα να κλείσει κάθετα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς έχει ήδη αρχίσει η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά από μία και πλέον ώρα, με την νταλίκα να απομακρύνεται με τη βοήθεια γερανού.
***
• Ο Διοικητής της Τροχαίας σημείωσε πως οι οδηγοί οφείλουν να προσαρμόζουν την ταχύτητά των οχημάτων τους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και την κατάσταση του δρόμου. «Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ