ΑΘΛΗΤΙΚOΣ «Π.Λ.»

on .

ΑΘΛΗΤΙΚOΣ «Π.Λ.»

Γιώργος Γεωργουλόπουλος ( υπ. Αγωνιστικού Σχεδιασμού):

Στόχος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

η ανάδειξη δικών της αθλητών

• Στην ανάδειξη ταλέντων που προέρχονται από την Κ20, έχει στραφεί το ενδιαφέρον της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, απότοκο και της μη αδειοδότησής της. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις του συνεργάτη του προπονητή Γιάννη Πετράκη και υπεύθυνου του αγωνιστικού σχεδιασμού των ομάδων Κ15, Κ17 και Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Γεωργουλόπουλου.
Παράλληλα έμμεσα προανήγγειλε και τη φυγή του Τάσου Κρητικού για ομάδα του εξωτερικού, καθώς όπως είπε πιστεύει «πως θα είναι μια συνέχεια του Οικονόμου και θα αγωνιστεί σύντομα σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης».
Ειδικότερα ο κ, Γεωργουλόπουλος, στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο επίσημο Site της ΠΑΕ, και σε απάντηση της ερώτησης για το αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές στη φετινή Κ20 που μπορούν να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα, είπε:
«Φυσικά υπάρχουν αθλητές που μπορούν να προωθηθούν και αυτό είναι και αρχή της Π.Α.Ε., πρέπει να γίνουν προσεκτικές επιλογές ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Τόσο ο κος Πετράκης όσο κι εγώ έχουμε παρακολουθήσει πολλούς αγώνες της Κ 20 κι έχουμε άποψη. Με την συμβολή του κου Τάτση θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει. Η επιτυχία της Π.Α.Ε. είναι η ανάδειξη δικών της αθλητών».
Αναφερόμενος στην πορεία του ΠΑΣ την λήξασα αγωνιστική περίοδο, ο κ. Γεωργουλόπουλος, εκτίμησε ότι η ομάδα  «Καθιερώθηκε πλέον στις συνειδήσεις των φιλάθλων και ας μην παραβλέπουμε ότι ομάδες με βαρύ όνομα και ιστορία αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες. Όλοι θέλαμε να επιτύχουμε τον υψηλό στόχο, κάθε κατάσταση δημιουργεί προηγούμενο και όλες μαζί μας κάνουν πιο έμπειρους και δυνατούς».

Οι αλλαγές προπονητών
Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν αγωνιστική ταυτότητα, αφού επηρεάζονται από τις συνεχείς  αλλαγές νοοτροπίας και προσώπων, ενώ ειδικά για τις αλλαγές των τριών προπονητών που έγιναν στον ΠΑΣ, τόνισε:
«Οι ποδοσφαιριστές μας  έπρεπε να μπουν στην φιλοσοφία του εκάστοτε προπονητή, αυτό παίρνει χρόνο και έχει και επιπτώσεις. Ο αθλητής κουράζεται να προσαρμοστεί με τη λογική του προπονητή και ταυτόχρονα να μοχθεί  για το αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα. Η ευτυχής συγκυρία ότι η ομάδα αποτελείται από εξαίρετους αθλητές και ανθρώπους βοήθησε ώστε να ξεπεραστούν γρήγορα αυτές οι αλλαγές χωρίς μεγάλες επιπτώσεις».

Για τον Γ. Πετράκη
Αναφερόμενος στον κ. Πετράκη, είπε ότι  «είναι ο άνθρωπος που μας βοήθησε να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο. Πρόκειται για έναν μεθοδικό προπονητή, με ανοιχτό μυαλό και πολύ εργατικό. Είναι σημαντικό που συνεχίζει στην ομάδα. Ξεκινώντας   από την αρχή της περιόδου θα «περάσει» την ποδοσφαιρική του λογική και τα πιστεύω του. Όλοι θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του».

Οι δοκιμές νέων
Ως προς τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών ο κ. Γεωργουλόπουλος, σημείωσε ότι διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ταλέντα και στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα. «Η αξιολόγηση – συμπλήρωσε- έγινε με στόχο την πληρέστερη στελέχωση τμημάτων Κ15 - Κ17. Οι δοκιμές είναι μια αρχή για τους αθλητές να καταλάβουν ποιον σύλλογο θα αντιπροσωπεύουν. Η αξιολόγηση είναι δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερη. Από την στιγμή της επιλογής η ανάδειξη των ποδοσφαιριστών πρέπει να γίνει υποχρέωση όλων μας».

Το σκάουτιγκ
Τέλος αναφερόμενος στο σκάουτιγκ, είπε ότι   «ο Π.Α.Σ.  ΓΙΑΝΝΙΝΑ, πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να βρει τους κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες πάνω στο σκάουτινγκ, (επιλογή ποδοσφαιριστών, ανάλυση κ.τ.λ.). Έτσι θα μειωθεί η πιθανότητα λάθους  και κάθε απόφαση θα εξηγείται επιστημονικά».