Συνεχίζεται το αδιέξοδο με την απεργία στη Spider

on .

Mε τη συμμετοχή Εργ. Κέντρου και ΠΑΜΕ

Συνεχίζεται το αδιέξοδο με

την απεργία στη Spider

• Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην Spider N. Πέτσιος και Υιοί Α.Ε., καθώς στις κινητοποιήσεις έχουν εμπλακεί το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με απόφαση που πήρε προχθές Δευτέρα, αποδέχτηκε το αίτημα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Μετάλλου που είχε γίνει στις 30 Μαϊου (!) και κήρυξε για χθες και για σήμερα απεργία στο εργοστάσιο.
Ωστόσο παραμένει ερωτηματικό κατά πόσο η κήρυξη της απεργίας βρίσκει σύμφωνους την πλειονότητα των εργαζομένων στη Βιομηχανίας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το γεγονός ότι χθες αναπτύχθηκαν δυνάμεις, εκτός εργαζομένων στο εργοστάσιο,  για περιφρούρηση της κινητοποίησης. Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του έμμεσα δέχεται ότι έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές για σπάσιμο της απεργίας, που το αποδίδει όμως σε πιέσεις που ασκούνται προς τους εργαζόμενους.
Η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, υποστηρίζει ακόμη ότι η εργοδοσία μετά τις πιέσεις που άσκησε αναγκάστηκε να αναλάβει δεσμεύσεις όσον αφορά το κομμάτι των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων της ανακύκλωσης και να καταβάλει ένα μικρό κομμάτι από τα χιλιάδες ευρώ «που μας χρωστάει».