«Μπλόκο» στην Αποκ/νη Διοίκηση έκαναν χθες οι καθαρίστριες

on .

Νέα συμβολική κινητοποίηση

«Μπλόκο» στην Αποκ/νη Διοίκηση

έκαναν χθες οι καθαρίστριες

Δεν συναντήθηκαν τελικά με τη Βίκυ Ευταξά

• Mετά την Περιφέρεια Ηπείρου, στην κεντρική πύλη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης βρέθηκαν χθες το πρωί οι «διαθέσιμες» καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, διεκδικώντας την επιστροφή στις δουλειές τους, σύμφωνα εξάλλου και με δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει.
Την κινητοποίηση, δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και σ’ αυτήν συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, που διά εκπροσώπου εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι έντεκα Γιαννιώτισσες οι οποίες από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχουν απομακρυνθεί απ’ τα καθήκοντά τους, μαζί με άλλες 580 περίπου συναδέλφισσές τους απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις
«Συνεχίζουμε τον αγώνα που κάνουμε. Τα δικαστήρια μας έχουν δικαιώσει και το Κράτος πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις τους», επανέλαβε χθες η εκπρόσωπος των καθαριστριών Στεργιανή Στύλιου. Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λεωνίδας Σαφαρίκας αναρωτήθηκε «ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται υπεράνω του νόμου, αγνοώντας δικαστικές αποφάσεις» και τόνισε ότι «στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους γιατί η δουλειά είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο».
Η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Αλέκα Μαντζούτσου σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει στις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών ισχύει και για τους καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εδώ και 11 μήνες. Από αυτούς οι 85 έχουν ήδη απολυθεί, όπως είπε, ενώ οι υπόλοιποι 1.700 που λέγεται ότι έχουν τακτοποιηθεί, είναι στον… αέρα.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας απηύθυνε έκκληση ονομαστικά προς τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας να συμβάλλουν στην ματαίωση των άδικων, όπως τις χαρακτήρισε, αυτών απολύσεων, λέγοντας ότι «έχουν κι αυτοί τη δική τους ευθύνη. Αντί να αναδομούν πρόσωπα πρέπει να συμβάλλουν στην αναδόμηση πολιτικών».
Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν χθες να συναντηθούν με την Γεν. Γραμματέα Αποκ/νης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά, η οποία όμως απουσίαζε και κάτι τέτοιο δεν κατέστη τελικά δυνατό.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ