Α. Μπαρτζώκας και Χρ. Μαντάς κατά της παραχώρησης των ακινήτων

on .

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις…

Α. Μπαρτζώκας και Χρ. Μαντάς

κατά της παραχώρησης των ακινήτων

• Συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις για την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.
Η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα «Γιάννενα Τώρα», αναφέρεται στα χαρακτηριστικά των εκτάσεων που παραχωρήθηκαν και χαρακτηρίζει «χλιαρή την αντίδραση της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής που είναι και η νικήτρια των εκλογών», ενώ κριτική για «μηδαμινή αντίδραση» ασκεί και κατά των άλλων παρατάξεων του Δήμου.
Παράλληλα ισχυρίζεται ότι η απόφαση αυτή δεν θα μπορούσε να ληφθεί αν είχε κυρωθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων, το οποίο από το 2009 περιμένει έτοιμο στα συναρμόδια υπουργεία των εκάστοτε υπουργών.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς υποστηρίζει ότι «στα πλαίσια των ατέρμονων μνημονιακών δεσμεύσεών της, η συγκυβέρνηση έχει μετατραπεί σε real estate που κάθε μέρα ξεπουλά κομμάτι – κομμάτι τη δημόσια περιουσία της χώρας μας». Ο βουλευτής υποστηρίζει ακόμη ότι «το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής δεν μας επιτρέπει να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο για το συγκεκριμένο θέμα».