Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε εντατικό πρόγραμμα του Erasmus

on .

Με συντονίστρια την Κατ. Πλακίτση

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε

εντατικό πρόγραμμα του Erasmus

• Εντατικό Πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Linnaeus στο Καλμάρ της Σουηδίας θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση, τομεακό πρόγραμμα Erasmus 2013-2014 και σ’ αυτό συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Για το Ηπειρωτικό ίδρυμα το Εντατικό Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί υπό το συντονισμό της κ. Κατερίνας Πλακίτση, αναπ. Καθηγήτριας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Orléans (Γαλλία), Don Bosco (Ισπανία), Sjælland (Δανία), Hogeschool Edith Stein (Ολλανδία), Linnaeus, Κάλμαρ (Σουηδία), Pädagogische Hochschule Wien (Αυστρία).
Το Πρόγραμμα, με τίτλο «Social Relations In Schools» έχει ως στόχο να αναπτύξει μια ισχυρά διαθεματική προσέγγιση από διαφορετικά πανεπιστήμια  για την πολιτισμική συνιστώσα στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Οι δραστηριότητες του εντατικού προγράμματος θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, όπου οκτώ φοιτητές από κάθε χώρα και δύο διδάσκοντες θα συμμετάσχουν σε αλληλεπιδραστικά στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια κ.ά.
Η συνάντηση των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων θα λάβει χώρα από 9 έως 20 Ιουνίου στη Σουηδία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα συμμετέχει με τέσσερις φοιτητές του ΠΤΝ και τέσσερις φοιτητές του ΠΤΔΕ όλων των κύκλων σπουδών.