Απάντηση Υπ. Παιδείας για τους απόφοιτους του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών

on .

Σε ερώτηση του Κ. Τασούλα

Απάντηση Υπ. Παιδείας για τους απόφοιτους

του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών

• Απαρίθμηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση βεβαίωσης αντιστοιχίας του τίτλου κατεύθυνσης εικαστικών, κάνει ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος,  σε απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση για όσους είχαν εισαχθεί στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007.
Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός αναφέρει ότι με Προεδρικό Διάταγμα του 2012, εντάσσονται στον κλάδο Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Β/θμιας Εκπ/σης και οι απόφοιτοι του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστήμης της Τέχνης που εισήχθησαν το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 και εφεξής με πτυχίο κατεύθυνση Εικαστικών.
Επιπρόσθετα ο Υπουργός σημειώνει ότι είναι αντικείμενο επεξεργασίας από το Υπουργείο η πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να δοθεί η δυνατότητα στους έως το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 εισαχθέντες φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων που μετονομάζονται, με παράλληλη μεταβολή του γνωστικού τους αντικειμένου ή αύξηση του αριθμού των εξαμήνων φοίτησης, να λάβουν τίτλο σπουδών του μετονομασθέντος τμήματος, ύστερα από επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων που θα καθοριστούν με το νέο πρόγραμμα.