Ευρωπαίοι εταίροι γνώρισαν πτυχές του εθελοντισμού της Ηπείρου

on .

Στο πλαίσιο του προγράμματος VERSO

Ευρωπαίοι εταίροι γνώρισαν

πτυχές του εθελοντισμού της Ηπείρου

• Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου της επίσκεψης μελέτης των Ευρωπαίων εταίρων στα Γιάννενα στο πλαίσιο του προγράμματος VERSO (Volunteers for European Employment) που αφορά τον εθελοντισμό,  με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών.
Οι εταίροι ξεκίνησαν την περιήγησή τους με επισκέψεις σε εθελοντικές οργανώσεις και συγκεκριμένα στον Ερυθρό Σταυρό, στο ΚΕΘΕΑ και στον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, όπου και ενημερώθηκαν για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας τους. Ακολούθησε την Πέμπτη η ημερίδα με θέμα: «Ένα Ταξίδι στον Κόσμο του Εθελοντισμού» στο ξενοδοχείο Du Lac.
Τις εργασίες άνοιξε με  χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του VERSO Oδ. Πότσης και ακολούθησε η παρουσίαση του έργου από τη συντονίστρια κ. Ελ. Καλαμπόκα,  η οποία επικεντρώθηκε στη διασύνδεση των σκοπών του έργου και της περιφερειακής στρατηγικής της Περιφέρειας στη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά.  Μίλησαν ακόμη  ο κ. Νάκος Σπύρος, Ειδικός Εμπειρογνώμονας και Κοινωνικός Επιστήμονας και  η Πρόεδρος της οργάνωσης Έλιξ κ. Γαζή πρόεδρός της,  οι κυρίες Στεφανίδη και  Βαφέα πρόεδρος και μέλος της ΧΕΝ Ιωαννίνων αντίστοιχα,  ο κ. Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» για να κλείσει τον κύκλο των παρουσιάσεων η κα. Θεοδωρακοπούλου διευθύντρια της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή.