ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ «Π.Λ.»

on .

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ «Π.Λ.»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Γ. Χριστοβασίλη

Είμαστε σε καλό δρόμο,

αλλά χρειαζόμαστε στήριξη...

Χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια διαρκείας

• Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα Γ. Χριστοβασίλης τοποθετήθηκε δημόσια για όλα τα θέματα γύρω απ’ την ομάδα.
Αναφέρθηκε στη στέρηση της αδειοδότησης και τους στόχους της νέας χρονιάς, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους φιλάθλους να στηρίξουν τον ΠΑΣ, αφού οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και χρειάζεται γενική συσπείρωση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Είναι η έβδομη σεζόν που βρίσκομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και πιστέψτε ότι όλα αυτά τα χρόνια αν και η ομάδα τα περισσότερα χρόνια βρίσκεται στη Super League, το μόνο που αποκομίζω από αυτή  είναι μόνο πίκρες, και κάθε χρόνο καινούργια προβλήματα επικρατούν.
Βέβαια αυτό δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Το μόνο που ασχολείται ο κόσμος είναι μόνο αν η ομάδα πηγαίνει καλά. Πως η ομάδα κάθε χρόνο θα είναι πιο ισχυρή.
Αλλά πιστέψτε με, γίνεται πάρα πολύ αγώνας, στις κρίσιμες αυτές εποχές τα τελευταία χρόνια, όπου όλοι μας υποφέρουμε από διάφορα πράγματα. Επόμενο είναι και στο ποδόσφαιρο να υπάρχει μεγάλη αναταραχή. Βλέπουμε όλοι τα γήπεδα να έχουν αδειάσει. Χορηγοί που κάποτε υπήρχαν και επιλέγαμε, δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστοι που να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Πιστέψτε ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι εμείς είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε στη Super League, γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ.
Η πολιτική φέτος στα διαρκείας είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε, γιατί τον χρειάζεται πάρα πολύ τον κόσμο η ομάδα φέτος, ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες εποχές.
Μας πολεμάνε τα τελευταία χρόνια  υπό τη μορφή της αδειοδότησης που είναι η τρίτη χρονιά που την αρνούνται σ' αυτή την ομάδα, παρόλο που θεωρούμε ότι εν συγκρίσει με άλλες ομάδες, τα στοιχεία μας είναι πάρα πολύ καλύτερα. Και είναι η μόνη ομάδα που πέρυσι δείχνει στον ισολογισμό της ότι έχει κέρδη μετά τον Ολυμπιακό. Εν συγκρίσει με ομάδες που πήραν την αδειοδότηση, και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κάνει καν ισολογισμό. Αλλά αυτό είναι κάτι που άλλοι αποφασίζουν και δεν είναι στη δικιά μας δύναμη να δούμε για ποιο λόγο δεν παίρνουμε αδειοδότηση.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει -και δεν το κρύβουμε- ότι υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα μας. Όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα εδώ και τρία χρόνια έχει μόλις μία προσφυγή, του κ. Ντεμόλ και η απόφαση βγήκε μετά την αδειοδότηση, περίπου 15 ημέρες, και πρέπει να πληρώσουμε κάποια χρήματα επιπλέον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για μία προσφυγή πρέπει κάθε χρόνο να τραβάμε αυτά που τραβάμε.
Θα ήθελα την καινούργια χρονιά όσο μπορεί όλος ο κόσμος να βοηθήσει με τον τρόπο του. Αυτοί που δεν θέλουν να βοηθήσουν, τουλάχιστον να μην κάνουν κακό στην ομάδα».
Για τις λεπτομέρειες που έκοψαν τον φάκελο του ΠΑΣ:
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Εμείς έχουμε φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Τώρα αν προκύψουν ότι υπάρχουν και άλλες οφειλές, για να πάρουμε ενημερότητα πρέπει να τις πληρώσουμε, το οποίο και θα γίνει. Το πρόβλημα δεν ήταν στα φορολογικά. Ούτε στις εισφορές στο ΙΚΑ, ούτε εκεί οφείλουμε. Οι λεπτομέρειες είναι πάρα πολύ μικρές, όπως είπε και ο κ. Σαρρής».

Για το αν αισθάνεται αδικημένος για τη μη αδειοδότηση:
«Οπωσδήποτε αυτό μας κάνει να στεναχωριόμαστε όλοι. Φαίνεται ότι σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η ομάδα να βρίσκεται στη Super League. Ίσως γιατί δεν μας θέλουν σ' αυτή την κατηγορία και γίνεται αυτός ο πόλεμος. Και οπωσδήποτε ανθρώπινο είναι να μας στεναχωρεί αυτό».
Για πιθανές αποχωρήσεις από το ρόστερ με μεταγραφές:
«Πάρα πολλοί παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ακουστεί για μεταγραφή. Αυτή τη στιγμή πέρα από τη μεταγραφή του Κολοβέτσιου στην ΑΕΚ, η οποία έγινε αφού εξαγόρασε το συμβόλαιο του, πρόταση για κάποιον άλλο παίκτη αυτή τη στιγμή δεν έχουμε. Ακούγονται διάφορα ονόματα, όπως για τον κ. Κοροβέση, αλλά πρόταση στην ομάδα δεν έχει έρθει. Ενδεχομένως η μόνη μεταγραφή που μπορεί να πραγματοποιηθεί, είναι του Κρητικού όπου υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, το οποίο όμως είναι αβέβαιο αν θα γίνει. Και είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν είχε συμμετοχές στην ομάδα πέρυσι».

Ποιος πρέπει να είναι ο βοηθητικός  ρόλος του δημοσιογράφου κατά τη γνώμη του προς την ομάδα:
«Αυτό που είπα είναι ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι για να καλύπτουν τον πρόεδρο της ομάδας. Αυτό που με στεναχωρεί είναι που οι δημοσιογράφοι δεν καλύπτουν την ομάδα. Ομάδες σαν τον ΟΦΗ με 80 προσφυγές, και δεν βλέπω δημοσιογράφους στην Κρήτη να λένε γι' αυτό. Αντιθέτως, εδώ αυτό γίνεται. Όλοι εδώ στην πόλη αγαπούμε τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο καθένας με τον δικό του τρόπο».
Για το άνοιγμα του φακέλου και για ποιο λόγο δεν ανοίγει:
«Είναι κάποια πράγματα που δεν πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα. Από τη στιγμή που ξεκινάμε διάλογο για το φάκελο, να ξέρετε ότι θα τιμωρηθούμε και με αφαίρεση βαθμών. Μπορεί ο κ. Σαρρής και άλλοι να λένε να ανοίξουμε το φάκελο, αλλά πιστέψτε με το επόμενο βήμα θα είναι η αφαίρεση.
Πληρώνουμε ακόμη την προσφυγή στο CAS. Όλο το χρόνο γι' αυτό το πράγμα μιλάνε, γιατί ο ΠΑΣ προσέφυγε στο CAS. Γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να φτάσουμε στο σημείο να ανοίξει ο φάκελος, διότι δεν πρόκειται να δείτε τίποτα παραπάνω από αυτό που ήδη ξέρετε».
Αν υπάρχουν χρέη στην ομάδα προς παίκτες, ΙΚΑ, εφορία:
«Χρέη προς το ΙΚΑ δεν υπάρχουν. Στην εφορία έχουν γίνει διακανονισμοί και έχουμε κάθε μήνα φορολογική ενημερότητα.
Κάποια χρέη σε ποδοσφαιριστές υπάρχουν, αλλά είναι ενήμεροι ότι θα πάρουν τα χρήματα τους σύντομα. Σε παλιούς ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν χρέη, πέρα απ' αυτά που διακανονίσαμε για τον κ. Πατσατζόγλου».
Για το αν μπορεί να γίνει πρότυπο ομάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα με τα λάθη που γίνονται:
Προσπαθούμε για το καλύτερο. Πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι σ' αυτήν την ομάδα, και οι φίλαθλοι και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές, αλλά δυστυχώς υπάρχουν διαφορετικές γνώμες από όλες τις πλευρές. Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε».
Για το αν φοβάται για το μέλλον της ομάδας: «Ανησυχία πάντα υπάρχει. Και κάτω από τις συνθήκες που όλοι ζούμε και δεν ξέρουμε τι θα επικρατήσει την επόμενη ημέρα. Όσο καιρό βρίσκομαι εδώ θα προσπαθήσω να μη γίνει τίποτα κακό στην ομάδα.Και μακάρι όπως είπα και πέρυσι, αν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει την ομάδα, να βγει μπροστά και αν είναι καλύτερος από εμένα να αποχωρήσω και να αναλάβει την ομάδα, αλλά βλέπω ότι ένα χρόνο μετά είμαστε όπως και πέρυσι».

Μειωμένες οι τιμές στα διαρκείας
Με την έκφραση «ΟΛΟΙ, είμαστε η ομάδα... είμαστε ΟΛΗ η ομάδα» έγινε και η παρουσίαση των τιμών στα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου. Μάλιστα για πρώτη φορά θεσπίστηκαν «τάξεις» όπως ΑμΕΑ, άνεργοι, υπερήλικες και γυναίκες.
Οι τιμές έχουν ως εξής:
Θύρες 3-4-6: 150 ευρώ.
Θύρες 9-10: 100 ευρώ.
VIP: 200 ευρώ.
Δερμάτινα καθίσματα: 250 ευρώ.
Gold: 500 ευρώ.
Άνεργοι, γυναίκες, ΑμΕΑ, υπερήλικοι (άνω των 65 ετών): Θύρες 3-4-6: 120 ευρώ, θύρες 9-10: 80 ευρώ. Παιδικά (έως 12 ετών): 50 ευρώ.
Μαθητικά (13 έως 18 ετών): Θύρες 3-4-6: 120 ευρώ, Θύρες 9-10: 80 ευρώ.

Καχριμάνης: Δεν μας βοηθάει η ΓΓΑ
Στο περιθώριο της ανακοίνωσης των τιμών των διαρκείας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μίλησε για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε «Ζωσιμάδες» και ΠΕΑΚΙ, όμως για την ώρα δεν υπάρει το παραμικρό... φως στο «τούνελ», αφού η ΓΓΑ δείχνει παγερά απρόθυμη να συνεργασθεί με τις τοπικές αρχές. Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα.
Αναλυτικά: Με την ιδιότητα του Περιφερειάρχη που εκτελώ την προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού γύρω από το ΠΕΑΚΙ, εμείς ως Περιφέρεια ό,τι αναλάβαμε το κάναμε.

Για το πλαστικό γήπεδο: «Μπορεί να μην γίνει και τίποτα, όπως σας το λέω. Σε όλα υπάρχουν όρια. Αν συνεχίσει η ΓΓΑ να έχει την ίδια γραμμή, δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί και η συνεργασία η δικιά μας μαζί της. Μου ζήτησαν να κάνω παρέμβαση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, την έκανα για να μπουν πιστώσεις, πάλι τίποτα. Αγνοείται η τύχη. Πρέπει να τα πούμε στον κόσμο. Ό,τι μπήκε είναι μόνο από πόρους της Περιφέρειας».