Στήνουμε δίκτυο προστασίας για 2 εκ. ανασφάλιστους πολίτες

on .

Αντώνης Μπέζας, Υφ. Υγείας:

Στήνουμε  δίκτυο προστασίας για 2 εκ. ανασφάλιστους πολίτες

• «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο ένα υγειονομικό δίκτυο προστασίας το οποίο θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική, την κοινωνική και την ασφαλιστική τους κατάσταση» τόνισε ο Θεσπρωτός Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στην απόφαση να γίνονται δεκτοί χωρίς εμπόδια στα νοσοκομεία του ΕΣΥ 2.000.000 περίπου ανασφάλιστοι.
Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις νοσηλείας των ανασφάλιστων πολιτών, ο κ. Μπέζας τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως προϋπόθεση με την έννοια ότι δεν υπάρχουν ούτε οικονομικά ούτε εισοδηματικά κριτήρια για το άτομο που ζητάει δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Τα μόνα κριτήρια που υπάρχουν είναι τα ιατρικά κριτήρια. Η δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη θα αφορά εξ ολοκλήρου ότι έχει σχέση με την πάθησή τους και θα παρέχεται από το νοσοκομείο».
Αναφορικά με το αν οι ανασφάλιστοι μετά το πέρας της νοσηλείας τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και στην απαραίτητη μετεγχειρητική νοσηλεία, ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι «σχεδιάζουμε ένα μοντέλο με βάση το οποίο ο ανασφάλιστος θα έχει την ίδια πρόσβαση στο φάρμακο που έχουν κι οι ασφαλισμένοι πολίτες. Όταν θα οριστικοποιήσουμε τις λεπτομέρειες του μοντέλου αυτού θα προχωρήσουμε».