Σε αδιέξοδο οι σχέσεις Spider και εργαζομένων

on .

Επιμένει σε απεργία διαρκείας το Σωματείο Μετάλλου

Σε αδιέξοδο οι σχέσεις  Spider και εργαζομένων

Στα «γρανάζια» των τραπεζών έμπλεξε η Ηπειρωτική Βιομηχανία

• Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις της βιομηχανίας Spider με τους εργαζόμενους της, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των πληρωμών έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας.
Παρά το γεγονός ότι καταβλήθηκε ένα μέρος των δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργατοτεχνικών Μετάλλου Ν. Ιωαννίνων, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ζητώντας να γίνεται πληρωμή «κάθε μήνα μεροκάματων και μισθών», όπως ήταν οι υποσχέσεις της Διεύθυνσης.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί πρόσθετα  εμπόδια στην επιχείρηση, η οποία αν και έχει εξασφαλισμένες παραγγελίες, αδυνατεί να τις εκτελέσει. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Spider, όπως και  οι περισσότερες επιχειρήσεις,  είναι η αδυναμία πρόσβασης σε κεφάλαια κίνησης, εξαιτίας της στάσης που τηρούν οι τράπεζες.
Το Σωματείο Εργατοτεχνικών Μετάλλου, στην προσπάθειά του να αντικρούσει την κριτική που υφίσταται για την ανελαστική στάση του που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του εργοστασίου, αναφέρει σχετικά: «Για όσους καταγγέλλουν το σωματείο μας, ότι θέλουμε οι εργαζόμενοι να κλείσουν το εργοστάσιο και τις επιχειρήσεις γενικότερα πρέπει να τους απαντήσουμε ότι κανείς εργαζόμενος δε θέλει, δεν παλεύει να κλείσουν επιχειρήσεις. Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν η εργοδοσία, η κυβέρνηση, η τρόικα εσωτερικού – εξωτερικού…»!
Καταλήγοντας το Σωματείο ζητούν να αναλάβει η Κυβέρνηση τη λειτουργία των εργοστασίων!...