Καθαρίστριες «κατέλαβαν» χθες την Περιφέρεια Ηπείρου

on .

Ζητούν πίσω τη δουλειά τους

Καθαρίστριες «κατέλαβαν» χθες την Περιφέρεια Ηπείρου

ΧΡ. ΓΡΙΒΑΣ: Είμαστε μαζί τους στον αγώνα κατά του Υπ. Οικονομικών…

• Την είσοδο της Περιφέρειας Ηπείρου απέκλεισαν συμβολικά χθες το πρωί οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που μέχρι πριν λίγους μήνες εργάζονταν στις οικονομικές υπηρεσίες των Ιωαννίνων.
Το αίτημά τους δίκαιο και αυτονόητο: Να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αφού στις 16 Μαΐου, δύο ημέρες πριν λήξει η περίοδος της διαθεσιμότητας στην οποία είχαν τεθεί, δικαιώθηκαν απ’ το Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απόφαση για ένταξή τους στο καθεστώς αυτό!
Καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν έκανε δεκτή την απόφαση του Πρωτοδικείου, το θέμα παραπέμφθηκε στον Άρειο Πάγο ο οποίος θα αποφασίσει στις 10 Ιουνίου. «Το μόνο που ζητάμε είναι να επιστρέψουμε στις δουλειές μας και το Κράτος να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις», ανέφερε χθες μία εκ των διαθέσιμων καθαριστριών, η κ. Στεργιανή Στύλιου. Στην περιοχή μας έντεκα καθαρίστριες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα απ’ τον περασμένο Σεπτέμβριο και έκτοτε αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.

Άλλες δηλώσεις
• Στην χθεσινή συμβολική κινητοποίηση συμμετείχαν και κάποιοι εκ των 48 «διαθέσιμων» διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Όπως ανέφερε εκ μέρους τους ο κ. Ηλίας Δούκας, «κάνουμε έναν κοινό αγώνα για να ξανακερδίσουμε τις δουλειές μας. Είμαστε κι εμείς στον αέρα, θα καταφύγουμε στα δικαστήρια κι ελπίζουμε να δικαιωθούμε».
• Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο αγώνας που κάνουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών είναι αγώνας σύμβολο για όλη τη Δημόσια Διοίκηση» και κάλεσε τη Γιαννιώτικη κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα σ’ αυτόν. Ο κ. Γρίβας προανήγγειλε και νέα κινητοποίηση αύριο, Παρασκευή σε άλλο χώρο, ενώ εξέφρασε την συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ και στον αγώνα που δίνουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας «Spi­der».
• Ο πλειοψηφών σύμβουλος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Χρήστος Μεντής σημείωσε από την πλευρά του ότι «η Κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους ότι θα αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ κάθε κινητοποίησή τους. Πρέπει όλοι μαζί, αλληλέγγυα και αγωνιστικά να σταθούμε σήμερα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση».
• Τέλος, ο κ. Κώστας Πανταζής, γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Δεν μπορεί με νομικά τερτίπια να προσπαθούν να αποφύγουν την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων». Παράλληλα, έκανε λόγο για κοινό αγώνα και συντονισμό όλων των εργαζομένων για να αντιμετωπιστεί η επίθεση εναντίον τους.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ