Αντιδρά το Δημοτ. Συμβούλιο Ιωαννίνων στην αξιολόγηση προσωπικού των ΟΤΑ

on .

Με τον τρόπο που προτείνει η Κυβέρνηση…

Αντιδρά το Δημοτ. Συμβούλιο Ιωαννίνων

στην αξιολόγηση προσωπικού των ΟΤΑ

Ζητά να γίνει σύμφωνα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ

• Η αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ θα πρέπει να γίνει όπως ορίζει η ΚΕΔΕ, αποφασίστηκε κατά το χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, αντιδρώντας στην διάταξη του 15%, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι κατατάσσει το προσωπικό σε κατηγορίες και κρύβει ενδεχόμενες απολύσεις.
Το θέμα έθεσε με υπόμνημά του προς τον Πρόεδρο του Δημοτ. Συμβουλίου Δημ. Γιωτίτσα  και η «Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων» (το υπογράφουν τα εκλεγμένα μέλη Ν. Κρικώνης, Αθ. Ράπτης και Δημ. Αλεξίου), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι  η εφαρμογή αυτού του νόμου θα διαλύσει της υπηρεσίες των Δήμων γιατί:
«-Καθιερώνει ένα σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων, προωθώντας το μοντέλο «ο θάνατός σου η ζωή μου» όπου ο κάθε εργαζόμενος προσπαθεί να επιβιώσει ατομικά, καταργώντας κάθε έννοια συναδελφικότητας και συνεργασίας που είναι απαραίτητες για την ποιοτική και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας.
-Οι εργαζόμενοι οδηγούνται στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα ενώ από την άλλη εξευτελίζονται και απαξιώνονται. Επιπλέον η σύνδεση βαθμού επίδοσης – μισθού θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εργαζόμενοι δύο και τριών ταχυτήτων.
-Θίγει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα ξαναγυρνώντας μας ως κοινωνία 60 χρόνια πίσω, στα πρότυπα του μετεμφυλιακού κράτους, του αυταρχισμού, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και της αποθέωσης των πελατειακών μηχανισμών».

Το ψήφισμα
• Το Δημοτ. Συμβούλιο Ιωαννίνων προχώρησε σε έκδοση ψηφίσματος, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στη νέα μέθοδο αξιολόγησης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για «ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση, να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης».