Κλειστά τα καταστήματα ανήμερα του Αγ. Πνεύματος

on .

Σύμφωνα με απόφαση του Εμπορ. Συλλόγου Ιωαννίνων

Κλειστά τα καταστήματα ανήμερα του Αγ. Πνεύματος

Ούτε φέτος θα γίνει η έκθεση βιβλίου, δήλωσε ο Γ. Νταλαμάγκας

• Κλειστά θα παραμείνουν τελικά τα καταστήματα στα Γιάννενα την προσεχή Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος. Αν και αρχικά υπήρξαν κάποιες παρερμηνείες, που ήθελαν τα καταστήματα ανοικτά, εξαιτίας ισχύοντος Νόμου, τελικά, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, δεν θα ανοίξουν.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας, υπογράμμισε χθες πως το θέμα προέκυψε με ένα νόμο που υπεγράφη το 2011 και ο οποίος αφαιρούσε από τις Περιφέρειες τη δυνατότητα να ορίζουν παραπάνω από τις επίσημες αργίες. Στα Γιάννενα δεν υπάρχει τέτοια απόφαση για κατάργηση.
«Βασιζόμενοι στην ως τώρα πρακτική, ορίσαμε ότι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά τα καταστήματα. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτή η απόφαση στο παρά πέντε», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νταλαμάγκας.

Ούτε φέτος έκθεση βιβλίου
Στο μεταξύ, η έκθεση Βιβλίου, που παραδοσιακά γινόταν τον Ιούνιο στα Γιάννενα και η οποία για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι, δεν θα γίνει ούτε φέτος.  
«Το κόστος λειτουργίας είναι μεγάλο. Δεν βρίσκουμε πλέον κάποιους χορηγούς που κάλυπταν ένα μέρος των εξόδων, ώστε να λειτουργεί η έκθεση ακόμη και χωρίς κέρδος για τους συμμετέχοντες», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Οι Γιαννιώτες, λόγω του υψηλού κόστους της διοργάνωσης έχασαν μία έκθεση που ήταν η συνήθεια και η βόλτα τους μαζί, σε μία πόλη φημισμένη για τα γράμματα.

Για τις πεζοδρομήσεις
Παράλληλα ο κ. Νταλαμάγκας κάλεσε το Δήμο και τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις πεζοδρομήσεις στην πόλη να ολοκληρώσουν το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, «για να μην υπάρχουν ζημιές στους συναδέλφους, αφού ο τζίρος κάθε ημέρας είναι πολύ σημαντικός».
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ